Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Den sultne engel


Byens første creperieMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Rimelig


Den sultne engel er byens første creperie, et sted hvor man serverer pannekaker, både søte og salte. Et år bodde jeg i Aix-en-Provence. Da vitset vi om at i nabogaten kom man først til et pisseri, så bæsjeri og til slutt et kreperi. Ha, ha, sa vi da. Kanskje ikke så morsomt i dag, men bare for å understreke at Creperie er veldig vanlig i Frankrikes gatebilde. Pannekakene på Den sultne engel smakte virkelig ikke så verst. Det er cirka 30 forskjellige pannekaker å velge mellom og prisene er absolutt akseptable. Pannekake m/ skinke & ost (70 kr) var deilig, mens Pannekake m/ kylling garam masala (90 kr) kunne vært bedre og mer krydret. Venneparet som jeg lunsjet med syntes at Pannekake m/ chorizzo & ost (70 kr) var godt.

Hyggelig servering, men utrolig tregt. Ikke bare tok det veldig lang tid før de firkantete pannekakene kom på bordet, det drøyde også så lenge før vannkaraffelen havnet på bordet. Her bør logistikken bli bedre. Vi undret oss over at det kunne gå så lang tid mellom hver pannekake. Til slutt smalnet øynene i irritasjon. Det virker som om den polske damen som driver stedet kunne ha behov for enda en ansatt. Minus fordi de ikke hadde noe lettbrus.

Lokalet er lyst og lett, nesten litt barnehagepreg over stedet. Lite høytidlig, men lyst og ordentlig. Et par små englebilder henger på den ene veggen. De kan kjøpes for 500 kroner per stykk. Stedet er overhode ikke min stil, men for en upretensiøs lunsj, helt ok. Ellers ble jeg i stuss over rettskrivningen på husveggen. Estetikken er veldig hjemmesnekret. I det hele tatt virker stedet uferdig. Samtidig fyller creperiet et behov. Alle byer med en størrelse på 100 000 pluss bør ha et creperi. Bergen er ikke noe unntak.

Ved de andre bordene var det først og fremst voksne som sannsynligvis hadde tatt med seg barna – eller motsatt. Barn og pannekaker hører sammen. Dersom dette stedet drives mer profesjonelt, kan dette bli et riktig så bra sted. I beste fall risikerer Nordnesbeboerne å bli invadert av barn som ivrig trekker foreldrene ned mot Baneveien for å innvies i creperiets søte verden.
Den sultne engel
Baneveien 5 (Nøstet), Tlf 40284689.
Åpningstider: Tir-fre. 10-18, Lør-søn. 12-19.
Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap