Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)


Fantastiske supper, nerdet serviceMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


Etter tredje forsøket fikk vi endelig plass på Cafe Bastant. Ryktet om stedets fortreffelighet gjør det vanskelig å få bord. Å få muligheten til å sitte i en av de to ørelappstolene, vil være det samme som at David Beckham vinket deg bort til bordet sitt. Synet av de to komfortstolene midt mellom alle krakkene minnet meg om Starbuckskafeene i utlandet: man ser inn gjennom vinduet og får øye på en deilig ørelappstol, men havner til slutt på en pinnestol laget av en metroseksuell sadist. Min bechterewsridde venninne måtte straks legge seg nedpå etter Bastantbesøket.

Ellers noe å kritisere? Veldig vanskelig å få oversikt over hva de tilbyr. Dessuten måtte servitøren sette meg på plass da jeg ba om en liten og en middels suppe.
- Det har vi ikke.
- Å?
- Vi har liten suppe og vanlig suppe.
Okey da, ditt petimeter, men er du ikke klar over at en servitør skal være positiv og overbærende. Å irettesette en gjest, vitner om høy nerdefaktor. Dessuten fikk jeg nok av slike ydmykelser i løpet av mine ni år blant de sosialt uintelligente på universitetet.

Bortsett fra at det er trangt og litt ubehagelig, er dette en virkelig interessant nykommer. Estetikken er bedre tenkt gjennom enn på de aller fleste spisestedene i byen. Jeg likte godt maleriet av en eldre mann i dress der han står og ser bastant på gjestene. Man finner også en fargerik imitasjon av Leonardos Jesu siste måltid-freske hvor det står Bastant på suppebollen til Jesus. Stedet er i det hele tatt trendy & oppfinnsomt.

Jeg prøvde tre av dagens fire supper. Både Bacon & løk (liten = 80 kr), Goulashsuppe (vanlig = 100 kr) og Potet & purreløk (vanlig = 100 kr) holdt svært høy kvalitet. Rene ingredienser og ekstra god smak. Foccaciaen som serveres til suppen inneholdt en perfekt saltet skorpe og understreket stedets høye håndverksnivå. Deilige cupcakes (30 kr pr stykk). Det slo meg at her er det ekstra dyktige kokker samtidig som det forundret meg at så dyktige kokker er tilfredse med å lage så få retter. Man kan jo bare drømme om hva disse folkene kan få til i et større restaurantlandskap.

Her var det i grunnen trivelig og interessant å sitte. Vi ble sittende så lenge rumpe & rygg holdt. En venninne av meg fortalte at hun nettopp hadde spist på Boha. Maten var aldeles fantastisk. – Det er min favoritt, svarte jeg og fortsatte, lettere forbannet, med å påstå at Boha aldri har blitt satt skikkelig pris på i denne byen. Det er Potetkjelleren meg hit og Potetkjelleren meg dit, som om stedet har en direktelinje inn til BT, mens et sted som Boha serverer mat i verdensklasse og yter en service som du sjelden møter på kontinentet. Da jeg var ferdig med denne tiraden, hadde alle fått nok av matprat. Vi brøt opp og gikk over gaten for å se på noen modernist-antikviteter. Vi kikket på en lyseblå vase. Den kostet 1900 kr. Vi gjenkjente en liten metallbolle med røde bladmønster som fantes i alle norske hjem på 70-tallet. Jeg trodde den ville koste rundt femtilappen. Den kostet 900. Jeg priste meg lykkelig for at min lidenskap er restauranter.
Cafe Bastant
Lille Øvregaten 8, Tlf. 952 76 940
Åpningstider: Alle dager 10-19.

Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap