Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Lilavadee Thai Restaurant


Defensiv service & deilige satayretterMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Rimelig


Her forelden var jeg ute og jogget på kveldstid. Ja, du vet, også anmeldere må forsøke å holde seg til W34-36 rundt livlinjen. Da jeg passerte Sparebanksgaten, så jeg plutselig at Chiang Mai var flyttet og en ny thairestaurant kalt Lilavadee hadde tatt over. Ingen restaurantanmelder i hele verden med respekt for seg selv klarer å dy seg idet man får øye på en ny restaurant. Jeg gikk inn. Servitøren så på mine ikke så smarte treningsklær) som om jeg tilhørte al qaida.

Det viste seg at denne fryktsomme reaksjonen gjentok seg på testdagen. Kanskje ikke al qaida denne gangen, men noe i retning av Hells Angels eller Outlaws. Denne skeptiske attityden bunner sannsynligvis i at vedkommende sliter med norsken. Dersom man sier noe som hun ikke skjønner (og det er mye), går hun i vranglås. Etter hvert tødde hun noe opp. Det er hun også nødt til. For denne skeptiske attityden går virkelig utover servicenivået.

Ellers er det sjelden jeg har sett å mange skrivefeil i en meny. Jeg fant til og med et bilde som angir feil rett. Dessuten er kronologien ikke helt lett å bli klok på. Menyen er forresten massiv, med cirka 100 retter å velge mellom.

Interiøret er behagelig. Litt trangt mellom bordene. To flotte thaifigurer som bøyer seg ærbødig mot gjestene idet man stiger inn. Ellers finner man de obligatoriske bildene av den thailandske kongefamilien. Noen virkelig fine mørke litografier pryder veggene. Belysningen er også fin.

Ferske vårruller (59 kr) smakte virkelig ikke særlig godt. Jeg har spist denne ustekte vårrullversjonen før, på Balsam tror jeg. Den smakte veldig bra, men denne kombinasjonen av agurk og egg var en stor skuffelse. Den andre forretten Friterte scampi og grønnsaker (149 kr), en forrett som 2-4 personer kan dele, smakte godt, spesielt de friterte gulrøttene smakte forbausende godt. Dette kraftige inntaket av smult, gjorde imidlertid magen min urolig i flere timer etterpå.

Men så kom hovedrettene på bordet, og alt snudde til det bedre. Både kyllingsatayen (159 kr), svinekjøttsatayen (159 kr) og biffsatayen (159 kr) var aldeles nydelig, både på smak og presentasjon. Det er sjelden jeg har sett kyllingsatay presentert så lekkert på en tallerken. Fantastisk gulfarge med peanøttsaus i en liten skål ved siden av.

Etter hovedretten mildnet min kritiske sans, men ikke nok til at jeg, når man ser restaurantbesøket under ett, vil gripe til superlativene. Her er småfeilene for mange. Men dersom de får ryddet opp i menyen og finpusset servicen, kan Lilavadee Thai bli en like vellykket thairestaurant som Chiang Mai.
Lilavadee Thai Restaurant
Sparebanksgaten 4, Tlf. 53314000/91249297/99163887
Åpningstider: Man-søn. 13-22.Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap