Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Buddha Café (Restauranten er nedlagt)


Sommerfugl i vinterlandMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Rimelig


Det er desember 2012 og julebordene går sin ustødige gang. Da vi ankom Buddha Café. som da hadde vært åpen i to uker og lite hadde satt seg, fikk vi beskjed om at de ikke hadde noen fast meny ennå. De satset visst på julebord nå de første ukene før de skulle gå over til thaimat. At en thairestaurant satser på norsk mat, julemat, i julebordsesongen synes jeg er en usedvanlig dårlig idé. Hvem vil spise julemat på Buddha Café? Ikke jeg i hvert fall. Heller ikke min kinesiske kamerat, som ble med denne dagen.

Til tross for en lett dagen derpå stemning i restauranten, ba den hyggelige damen, som var daglig leder, oss om bare å komme inn. Hun hadde ennå ingen skreven meny, men kunne tilby en lunsj bestående av Kylling satay (49 kr) til forrett, Kyllingburger curry (160 kr) og Nudler med kongereker til hovedretter (170). Vi gikk for alt dette.

Vi satte oss ned i de myke og komfortable skinnstolene, og så rundt på de ulike Buddha-statuene. Interiøret er virkelig gjennomtenkt og gjennomført. Gullfargene blander seg nydelig med de mørke møblene. Små lysekroner krydrer taket og får alt til å se rikt og asiatisk ut. Definitivt den peneste thairestauranten i byen – selv om jeg også er litt svak for Ichibans (i Nygårdsgaten 33) mer hverdagslige interiør. Buddha Café gir virkelig gjestene et estetisk løft. Overalt er det noe fint å la blikket hvile seg på. Inne på toalettet brant et levende lys slik at man fikk en følelse av velvære à la et hotellopphold på Banyan Tree - for den som kjenner til denne asiatiske luksuskjeden.

Min venn mente at det var kanskje 16 c i rommet, jeg tippet at det var rundt ti. I alle fall var det så kaldt at vi begge begynte å fryse. Og når man fryser hjelper det lite uansett hvor god maten er. Man klarer ikke å nyte det. Ok det var minus fem ute. Men skal man ha åpent til lunsj, må man sette ovnene på full guffe tidlig på dag. Buddha Café har også en tendens til ikke å respektere sine egne åpningstider. Jeg har, idet jeg har gått forbi, flere ganger i løpet av 2013 opplevd at stedet er CLOSED når det skulle ha vært åpent.

Kylling satayen inneholdt litt for lite peanøttsaus, men både kylling og saus smakte godt og riktig. Kyllingburger curry var rett og slett kyllingkjøttkaker i kokossaus og grønnsaker. Rikelig porsjon, men selve burgeren var knapt middels. Nudlene i Nudler med kongereker var virkelig gode, også tilbehøret til denne retten var svært godt. Men mer crunchy & spicy kongereker neste gang takk. (Og det blir definitivt en neste gang!) Ellers fikk vi gratis frukt til dessert. En fin gest.

Allerede da vi ankom, bestilte vi jasmin-te (25 kr). Den kom ikke. Etter å ha minnet dem på teen tre ganger, ankom en litt for tynn jasmin-te. En av kelnerne behersket både norsk og engelsk i så liten grad at det var et problem. Men et ydmykt og vennlig smil hjelper en masse. Dessuten, den daglige lederen var svært hyggelig og grep inn dersom det oppsto et problem. Vi satt og snakket med henne om hvordan man skulle få restauranten til å bli en suksess. Jeg rådet henne til å kutte ut konseptet med norske retter og rendyrke det thailandske. Gjør de det, samtidig som de legger vinprisene på to ganger polpris (som hun sa at de ville gjøre) og får mer struktur på service og meny, vil dette kunne bli en verdig konkurrent til Ichiban og Kroathai. Den er jo allerede den vakreste.
Buddha Café
Klostergaten 4, Tlf 53003915/94295014
Åpningstider: Man-lør. 12-23.
Publisert: 16.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap