Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Lido Café og Restaurant


Kunstig & hjemmelagetMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Lido har bestått mens de fleste kafeene og restaurantene i nærheten har forgått. Det er et mysterium. For det første er adressen Torgallmenningen 1 ikke av de rimeligste på leiemarkedet, for det andre er ikke interiøret vakkert. Maten er middels og servicen ikke særlig mer enn grei. Og det er kanskje nettopp her jeg er på sporet av suksessen?

Dette stedet er så gjennomført middelmådig at enhver som kommer dampende inn med båt eller vha annet fremkomstmiddel fra de omkringliggende strøkene av Bergen, føler gjenkjennelsen sige innover seg. Skuldrene senkes i møtet med storbyarrogansen og plutselig, idet man beveger seg bort mot et vindusbord, føler man seg liksom både hjemme og borte.

Er været fint nok kan det hende at en og annen Askøyværing kan se sin egen bopel. Utsikten på Lido er det virkelig ingenting å si på. Den må være en av byens fineste.

Da vi ankom var ikke et eneste vindusbord ledig. Det er forståelig. Men selv om jeg skjønner at vanen er sterk, stusser jeg egentlig litt over hvorfor folk fremdeles velger å spise på Lido. Det er jo ikke så rimelig, og maten er både bedre og mer spennende på brorparten av byens kafeer og restauranter. Noen retter avga god smak og en hjemlig, solid følelse. Hjemmelagde kjøttkaker (149 kr) var høydaren denne torsdagen. Jeg unngikk bevisst stedets hamburger ettersom det er den mest forferdelige og utspedde hamburgeren jeg noensinne har spist. Min mor var storfornøyd med sin Raspeballer, ferskt kjøtt & pølser (179 kr). Jeg smakte på retten. Jo, hun hadde rett i at kjøttet var mørt, men smaken var kjedelig. Svinesteik m/surkål (169 kr) var en av de minst smakfulle svinestek-rettene jeg har smakt. Stor variasjon på de ulike skivene og ellers altfor tørt.

Dessertene var fantastisk rimelige. 30 kroner. Viva Lido, sier nå jeg, inntil jeg smakte på riskremen. Dette var den mest kunstige kremen jeg har spist. Dessuten hadde riskremen sannsynligvis stått der urørt hele dagen. Karamellpuddingen var ok, men langt unna den rike smaken på karamellpuddingen sist jeg var ute og testet (Peppes Danmarkskrysset).

Dersom Lido skal bli et relevant sted i dette millenniet, bør de satse kompromissløst på god, kortreist og hjemmelagd mat. Det er ikke konkurransen med stadig nye mattrender som truer, det er rett og slett slik at mange lager bedre tradisjonell mat enn det man får servert på Lido.

Lido Café og Restaurant
Torgallmenningen 1A, Tlf 55325912
Åpningstider: Man-fre. 10-19, Lør. 10-18, Søn. 13-18.


Publisert: 21.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap