Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Nine Dragons Restaurant


Dessert spesialMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Nine Dragons serverer både thai, vietnamesisk og sushi. Jeg er skeptisk til restauranter med altfor store menyer som strekker seg over en masse land. Det betyr at man forsøker å fenge så mange som mulig, men resulterer ofte i middels mat.

Det er imidlertid mange paralleller mellom thai og vietnamesisk mat. Begge er influert fra Kina og India. Kineserne introduserte begge for kostbalansens betydning: bittert, sterkt, surt, salt, søtt, mens curry-rettene sannsynligvis kom sjøveien fra India. Dessuten, serverer man, både på thai- og vietnamesiske restauranter, nokså ensidig frukt til dessert. Det er alltid litt skuffende. ”Dagens dessert” (49 kr) på Nine Dragons var imidlertid ikke skuffende. Is, lychi, vannkastanjer. Søte strimler med marsipanssmak lagt tynt over isen var spennende og uventet. Etter min smak langt mer vellykket enn den klassisk-kjedelige fruktdesserten. Også ”Thaidessert” basert på en deig sammen med is var usedvanlig smakfull. Når det gjelder desserter er nok Nine Dragons et lite hestehode foran flere av byens asiatiske.

Ellers var rett nummer 45, Grillspyd m/kylling & scampi (149 kr), helt ok på smak. Det vil si den kunne gjerne vært mer spicy. Men retten var altfor liten til hovedrett å være. Dessuten var det lurt inn vel mye løk på spydene. Nr 40, Svinekottelet servert med ris, salat og spesialsaus (125 kr), både så ut og smakte som en wienerschnitzel. Overraskende, men godt smakte det. Den beste retten som jeg smakte var rett nummer 29, Sør-thailandsk karri i kokosmelk m/biff (139 kr). Denne retten hadde kraft og karakter. Dessuten var porsjonen passende stor.

Nine Dragons åpnet 15. Januar 2013. Jeg hadde litt sans for Baroli, den italienske som siden 2010 har holdt til i det samme lokalet, mens La Bottega Italiana, restauranten før det igjen, var et sted som man dro et lettelsens sukk idet man så ble nedlagt. Nine Dragons er imidlertid bedre enn de to forrige og vil sannsynligvis holde seg lengre. Møblene på Nine Dragons er ganske fine, spesielt de store gullforgylte innrammingene på veggene er fine (de små er tammere). Bordene og stolene ser også bra ut, men det er toalettet, mine dammer & herrer, som er aller penest. Et av byens aller stiligste.

På Nine Dragons brenner svære varmeovner for livet, ikke helt i stand til å verne gjestene på de aller kaldeste dagene, men det var absolutt varmere enn på Litteraturhuset, stedet jeg testet sist uke. Servicen på Nine Dragons er koselig, lattermild og gjestfri. Litt dårlig norsk trekker ned, men du verden hvor godt det hjelper når man ler vennlig av de små misforståelsene. Det viktigste er at man føler at gjestene setter pris på en og vil gjøre sitt beste for at du har det bra. Det greide de med glans!

Nine Dragons Restaurant
Strandgaten 80, Tlf. 55329050/46942046
Åpningstider: Tirs-søn. 12-22, Man. Stengt.
Publisert: 21.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap