Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
ENTR3


Bergens nye TeaterrestaurantMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


Navnet ENTR3 Restaurant er for den som liker rebus. Ifølge vår særs entusiastiske servitør var det selveste Helge Jordal som fant på navnet ENTR3. Med fare for å bli overpedagogisk kan jeg si at det betyr ”entré”. Det er her teaterfolkene har tenkt å skulle gjøre sin entré mens gjestene sitter og koser seg med velsmakende mat. Ja, det er ikke tull, ENTR3 er tenkt som en teaterrestaurant. Foreløpig er det bare en vanlig kjøttrestaurant.

Kanskje teaterfolkene nå føler seg tilsidesatt etter at Litteraturhuset er innviet? Kanskje trenger de å markere sitt revir? I hvert fall, maten er vel så god på ENTR3 Restaurant som på Litteraturhuset. På Litteraturhuset spiste jeg for et par uker siden en Svineknokesalat. På ENTR3 Restaurant begynte jeg med Terrin Svineknoke. Den var usedvanlig velsmakende. Her hadde man presset kjøttet sammen til en aldeles fabelaktig velsmakende kjøttblokk. Rødbeterterningene (som var mindre enn de man fikk på Litteraturhuset) passet til både kjøtt og frisésalat. Men 140 kroner på et slikt sted er for dyrt for en forrett. Kutt prisen ned til 110! Men for all del behold retten slik den er! Burgeren (195 kr) var lunken, nesten litt kald. Smak og ingredienssammensetning god, ikke helt på høyde med Aroma sin burger, men blant byens bedre burgere. Braisert svineribbe (255 kr) er kanskje den beste svineribben jeg noensinne har smakt. Her viste den svært så unge kvinnelige kokken sitt potensial. Pluss også for at retten serveres uten bein. Coleslaw’en var også usedvanlig god. I seg selv var denne retten en nier. Det var også desserten, En Valhrona sjokolademousse (85 kr): søt, samtidig som sjokoladen var tilført saltet karamell. Jeg tenkte: Hvor mange tusen desserter har jeg ikke spist på restaurant? Og så her på ENTR3 Restaurant, på et helt alminnelig & upretensiøst spisested et steinkast fra egen leilighet, får man servert en mousse som havner på Ti på Topp listen av mine beste desserter!

Det som trekker ned på ENTR3 Restaurant er følelsen ”kjønnsløs hotellrestaurant”. Idet jeg steg inn, sukket jeg - langt inn i sjelen. Opplevelsen av å ankomme et sterilt trestjerners hotell liksom slo mot meg og avga en trist fremmedhetsfølelse. Det minnet meg om bortkastede reiser hvor man forlater det kjønnsløse rommet for så å fortsette en kjønnsløs kveld på en kjønnsløs restaurant og innta et kjønnsløst måltid servert av kjønnsløse kelnere. Det er slike kvelder man drømmer om å havne på et skikkelig skittent motell med en whiskyflaske i den ene hånden og en fortapt elskerinne i den andre. ENTR3 Restaurant skriker etter større intimitet slik at man slipper denne triste hangarfølelsen. Noen få ekstra skillevegger er kanskje det som skal til slik at ENTR3 rammes bedre inn. Lampene er forresten fine.

På ENTR3 Restaurant er det imidlertid bare interiøret som kommer innunder kategorien kjønnsløs. Servicen var ekstremt entusiastisk. Hennes omsorg og sosiale intelligens var nok godt over middels. Vår servitør brukte kanskje en del floskler. Noen vil kanskje si at kelnere skal passe seg for slikt, men man skal huske på at floskler som regel er sanne. Feilen med slike faste uttrykk er bare at de brukes for ofte. Men når servitøren er oppriktig i sin bruk av floskler, skaper det glede og sympati - slik som denne kvelden.

ENTR3 Restaurant
Valkendorfsgt 8, Tlf.55306800
Åpningstider: Man-lør. 17-23, Søn. Stengt.
Publisert: 21.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap