Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Sirkus Escalón


Hold dere til tapas!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Sirkus Escalón åpnet 1. Februar 2013. Tre uker etter åpning var det så stappfullt kveldstid at vi måtte gi opp å få et bord. Men mandag til lunsj fikk vi endelig bord på Sirkus Escalón. Da var det vinterferie og plenty med plass. Det første som slo meg var hvor deilig det var å sitte ved et av Sirkus Escalóns vindusbord og følge med i bybildet. De velformede oransje stolene er mye bedre å sitte på enn det først kan se ut. Interiøret er i det hele tatt stilig, sprekt og fargerikt – som om man var på et sirkus, et elegant sirkus.

Idet jeg bestilte tapasretten Kjøttboller i tomatsalsa (89 kr) sa jeg at jeg håpte kjøttbollene inneholdt hestekjøtt. Den nyansatte servitøren trodde jeg mente alvor: - Jeg skal spørre på kjøkkenet, sa hun. - Ha-ha, spøk, sa jeg. Nyansatt, naiv og hyggelig. Jeg foretrekker langt servitører som henne: snill og litt forvirret i startfasen, men mye hyggeligere enn de som har vært lenge i gamet og som synliggjør for gjestene at de eier stedet. En god test på om man er tilfreds med servicen er at man ikke gruer seg for å spørre. Vår nyansatte ville ha sprunget til verdens ende for gjestene - om så bare for å hente salt.

Jeg likte aldri Silver. Det var noe pretensiøst ved hele stedet. Sirkus Escalón virker bedre. Det kommer til å bli svært populært å lunsje ute når været endelig tillater det. Håper da at de får tak i noen bedre utestoler.

Kjøttboller i salsasaus var virkelig godt. 5 kjøttboller til 89 kroner er det samme som man betaler på de andre Escalón-restaurantene om kvelden. Vær nå litt grei og kutt prisene på lunsjtapasene ned til 69 kroner! Hvis ikke, la oss få minst 7 kjøttboller. Jeg gikk løs på tapasrett nr 2: Sprøstekte bacondadler. Deilig, men herlighet; 5 baconsurrede dadler til 74 kroner! Med så små porsjoner må man bestille fem tapasretter for å bli mett. Dagens fisk (torsk lagt på en stein med guacamole) var bare så hinsides tamt ifht torskeretten jeg nettopp hadde spist på nyåpnede Restaurant 1877 i Kjøttbørsen. Smaksforskjellen mellom de to torskerettene var ekstrem. Dessuten kan man ikke servere så små retter – selv om prisen er 110 kroner. Det vitner om kald prisberegning. Vi bestilte fra smørbrødmenyen: Pattegris m/marinert rødløk. Hamburgerbrødet var laget av surdeig. Pattegrisen hadde dessverre en klar bismak. Denne lille retten er også kraftig overpriset (149 kr). Kvaliteten på både torsk og pattegris var dessverre så dårlig at jeg anbefaler Sirkus Escalón om å holde seg til tapasrettene inntil de får sving på de andre rettene, for her snakker vi om retter (pattegris og torsk) jeg kun vil gi skåren to på.

Det er alltid innkjøringsproblemer med nye restauranter, men dette stedet står jo på skuldrene til to restauranter i Bergen og én på Tjuvholmen i Oslo. Sånn sett var dette skuffende rent matmessig. Det beste ved stedet denne døsige & solrike mandagen var faktisk det å sitte og se på folkelivet.
Sirkus Escalón
Veiten 3, Tlf. 55329099
Åpningstider: Man-tors. 11-23, Fre-lør. 11-24. Søn. 13-23. (Lunsj serveres fram til klokka 16.)
Publisert: 21.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap