Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Kafé Kippers (2012)


Grillen er redningenMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg satt og solte seg på Verftet. Det var pinse. For hver dag ble massen av mennesker større. Etter å ha sittet et par timer og sett på de vakre kroppene, det blå havet og vannscooterne som bykset hungrig langs bølgen, begynte jeg å glede meg til den påtenkte lunsjen. Da jeg satte seg ned ved det runde plastbord nummer 104, tenkte jeg: Dette er det desidert triveligste stedet i Bergen å befinne seg på når temperaturen kryper over 20c. Når bølgene skvulper under føttene og sollyset blinker muntert i Hansaglasset, er det som om man, glimtvis, får et overlys over livet.

Sjelden har jeg et så godt grunnlag for en test. Fra og med mai pleier Veftet og Kippers å fungere som min forlengede altan. Mao jeg bor like i nærheten. På solrike dager er dette eneste stedet i hele byen det er verdt å være. Når det gjelder maten har jeg til og med statistikk på stedet: Matmessig var 2009 en treer, 2010 var også en treer, mens det i fjor var et skikkelig kronår for Kippers. Fire. I år, 2012, ser det dessverre ut som om stedet har tapt seg igjen. Skagensandwichen (139 kr) i år er milevis fra fjorårets. De to toastene var så harde at det minnet om brødet jeg finner nederst i brødskuffen etter å ha kommet hjem fra en lengre ferie. Og havets frukter oppå den steinharde toasten, var både sparsommelig på mengde og smakte mindre enn fjorårets.

Ok, det må innrømmes at det ikke først og fremst er maten som bringer meg og andre til Kippers, det er sola og atmosfæren. Steder med hav og solparasoller burde i grunnen være utstyrt med varselskilt hva mat angår. Jeg har tilbrakt flere perioder ved den franske rivieraen og kan ennå ikke huske et virkelig fantastisk måltid under en solparasoll. Og når ikke engang franske restauranter greier å produsere god strandmat, kan man vel ikke forlange så altfor mye av Kippers, et sted hvor man på de fleste dagene i året er nødt til å erstatte solparasoller med mjuke tepper over lår og hofter.

Når det gjelder beliggenhet og atmosfære er stedet uslåelig. Innvendig er ikke Kafé Kippers like spennende, men hvem vil, i perioden mai til september, sitte inne? Interiøret er jo likevel småstilig. Men her taper kultur i forhold til natur.

Det store problemet med Kippers er køene. Dess finere vær, dess lengre kø. Ser man det fra servitørenes side, så forsøk selv å servere mat og drikke til flere hundre, og så se hvor raskt det går. Jeg tror ydmykheten fort kommer krypende fram. Det er ikke bare bare å hyre inn en masse servitører på finværsdagene. På den andre siden er det i år litt for mange småsure servitører uten oversikt. Logistikken er et stort problem på Kippers. Man må enten være 007 eller restaurantanmelder for å se den alternative menyen, Grillmenyen, som henger på veggen.

Etter en mislykket lunsj ved plastbord 104, bestilte jeg neste dag Ytrefilet av svin med salat (230 kr). Selv om stedet var helt stappfullt, var jeg faktisk den eneste som bestilte fra grillen! Salatbuffeten var rikholdig, til og med varmt brød, og jeg fikk forsyne meg så mye jeg ville. Ytrefileten var god i seg selv, men med gode forslag om valg av tilbehør fra den sympatiske grillmesteren, ble retten riktig så god. Jeg anbefaler de som går for grill om å konferere med grillmesteren. Da kan det bli grillmat på et meget akseptabelt nivå. I år vil jeg gå så langt som å si at Grillen reddet stedets renommé.
Kafé Kippers
Georgernes Verft 12, Tlf. 55307410
Åpningstider: Alle dager. 11-23.
Publisert: 20.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap