Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Mevlana


En genuin smak av IstanbulMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


I den tyrkiske storbyen Istanbul får man servert mye bedre mat enn på noe annet sted i Tyrkia. Jeg har vært i denne storbyen cirka femten ganger. Hver gang jeg drar til et annet sted i Tyrkia, merker jeg at restaurantstandarden blir slappere.

Nå satt jeg imidlertid her på Mevlana, oppkalt etter den store mystikeren på 1200-tallet Før het denne restauranten Istanbul. Interiøret på Mevlana er blitt betydelig lysere og lettere. Borddukene i svart og sølv var så oppsiktvekkende fine at mine to venninner falt i staver. Å sette en glassplate over, er ikke min stil, men jeg skjønner at disse dukene fortjener å bli rammet inn som om det var kunst. Fresko av Kiz Kulezi, det lille fyrtårnet i Istanbul, er beholdt. Man tenker umiddelbart ”From Russia with Love” når man ser på fresken. Et annet pluss er toalettene, som nå er nyoppusset, rene & freshe. Andreetasjen er laget om til en typisk tyrkisk kafé med store, myke og fargerike puter. Dette er stedet å bli sittende med sin tyrkiske te etter måltidet.

Når det gjelder maten, var det én rett som pekte seg ut som den beste. Det var rett nummer 17, Sac kavurma, biffkjøtt, tomat, løk & grønn chili (179 kr). Retten kom i en jernpanne oppvarmet av gass. Retten avga en sterk og intens smak, en smak man lengter etter straks man legger bestikket ned på den tomme tallerkenen. Å servere slik mat skaper stamkunder. Man bare må ha det. Rett nr 16, Beyti kebab (159), en rullekebab av lam delt i mindre biter og rullet i tomatsaus og yoghurt, var nesten like god. Lammekjøtt på spyd (189 kr) var mer ordinært. Men godt. Dessverre var tomatene så smakløse som de kan bli her nord. Hvorfor ikke sette opp prisen til 199 kroner og så servere retten med smakfulle cherrytomater? Eller hvorfor ikke droppe tomatene helt? Minus for at de verken hadde kylling eller koteletter. Man kan ikke skylde på at det var tidlig på dagen. Klokka var visselig over tre!

Tyrkerne har alltid imponert meg i måten man behandler eldre. Slik også på Mevlana: ”You are welcome whenever you feel boring,” hørte jeg kelneren si til en eldre dame. Servicen på Mevlana var kanskje i meste laget, men samtidig er attityden å ta så godt vare på gjestene som overhode mulig. Ingen problemer å få med seg restene dersom det blir for mye. Fint innpakket blir det også.
Mevlana Restaurant
Domkirkegaten 6A, Tlf. 55313239
Åpningstider: Alle dager. 12-23.
Publisert: 29.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap