Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Restaurant No 13 (2013)


Katastrofe!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg vet ikke helt hva som gikk av meg her forleden. Det var søndag og vi befant oss på Torgallmenningen. Plutselig fikk jeg øye på et nytt hotell. Et nytt hotell! En ny restaurant! Og i tillegg en elegant restaurant! Da vi gikk gjennom den fine italienske restauranten, kjente jeg faktisk på noe som kan kalles intens glede. Et supert boutiquehotell midt i Bergen. Gleden ble enda mer intens da en trivelig resepsjonist geleidet oss inn i restaurantens indre gemakker og ned i underetasjen. Alt var nydelig og alle smilte som om de virkelig mente det.

Jeg så veldig fram til å spise på No 13. Dersom restauranten var bra, hadde jeg tenkt ut følgende overskrift: ”Endelig en god italiensk restaurant”. Jeg møtte de to vennene mine inne i loungen. De så litt medtatte ut. De hadde ventet lenge. Dessuten hadde de spurt om å få sitte i området med utsikt over Torgallmenningen. Servitøren hadde nølt for så å begynne å dekke på lenger inne i restauranten. Da jeg kom, så jeg kun ett bord opptatt i forhøyningen m/utsikt over Torgallmenningen. Jeg giddet ikke begynne å krangle om et bedre bord. Jeg bare tenkte: Dette trekker ned.

Da det tok så lang tid å bestille, gikk jeg bort til en av servitørene.
– Å, vi har visst glemt dere!
Først hadde de helt unødvendig plassert oss lengst inne lokalet, så glemt oss. Dette var i grunnen bare vorspielet. Min Saltimbocca (195 kr) er sannsynligvis den verste saltimboccaen som noen gang er servert på en restaurant: Seig, masse fett, ingen smak. Jeg følte meg bokstavelig talt kvalm etter å ha spist den. Jeg så at damen ved nabobordet hadde latt halvparten bli igjen. Servitøren tok kritikken min med fatning, men når kritikken er så entydig, sannferdig og nådesløs, skal jo en restaurant med respekt for seg selv utelate retten på regningen.

Med saltimboccaen i hu, trekker jeg kokkenes evner i tvil. Dette ble bestyrket med Tiramisuen (95 kr). Den smakte ikke dårlig, men hele desserten smakte av dårlig håndverk. Her har man bare dyttet noen kjeks ned i vaniljekrem og dynket i altfor mye likør. Igjen en av de dårligste italienske klassikerne jeg noen gang har smakt. Kjøkkenet på uhellssvangre No 13 minner meg om kunstmalere hvis håndlag er for dårlig til å hevde seg figurativt, så de rømmer ut i abstraksjonen slik at ingen kan se hvor hjelpeløst det er. Pizza Margherita (135 kr) var ikke så verst (litt ujevnt stekt) og gnoccien (195 kr) var akseptabel. Sistnevnte hadde en helt grei smak. Pluss for skivene med sommertrøfler.

Jeg er enormt skuffet over No 13. Dette skulle bli min lille baby, men så ender denne anmeldelsen ut som et monstrøst slakt. Det er forferdelig synd. Servicen er delvis meget hyggelig, interiøret tiltalende og beliggenheten kunne ikke bli bedre – for den som er så heldig å få et bord med utsikt ut mot byens attraktive storstue.

Restaurant No 13
Clarion Collection Hotel
Torgallmenningen 13, (No 13 tar ikke reservasjoner)
Åpningstider: Man-søn. 11-23.
Publisert: 29.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap