Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Chilli Tapasbar Fløyen


UjevntMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 6 av 15
Prisnivå: Rimelig


Chilli Tapasbar Fløyen er byens tredje Chilli Tapasbar. Det er for mange, spesielt med tanke på at maten er middels og populariteten relativt liten. Chilli-restaurantene er langt fra så populære som Escalón, og maten hakket dårligere. Da vi ankom Chilli Tapasbar Fløyen, føltes det nesten som om stedet var stengt. En gruppe satt tett og snakket med servitøren - ellers ingen i det mørke lokalet. Servicen var av typen: - Å nei, enda en gjest, jeg får prøve å være litt hyggelig. Slikt merker gjesten, i hvert fall en restaurantanmelder merker det godt når servitøren setter på håndbremsen.

Dekoren på Chilli Tapasbar Fløyen er adskillig finere enn på V15, som holdt til i det samme lokalet. Hvite vegger, robuste bord, catalansk på en litt kitschy måte. Fine bilder fra Spania, spesielt godt likte jeg bildet fra Ronda, den hvite landsbyen hvor jeg en gang i tiden spiste på Pedro Romero, som i boka ”Og solen går sin gang” blir sterkt anbefalt av Hemingway.

Dessverre kommer jeg ikke til å huske måltidet på Chilli. Dette er et sted man ikke tenker mer på når siste punktum er satt i anmeldelsen. Min venninne og jeg bestilte 7 Tapaser til sympatiske 299 kroner. Hadde vi vært to tynne jenter på jakt etter en kjapp lunsj, ville dette såvidt vært nok, men 3 små scampi, 3 bittesmå fikener surret i bacon, 4 chorizo-pølser, fire poteter med skallet på, én asparges, ett kyllingspyd og en ubetydelig salat var ikke nok for to. På de fleste tapas-stedene presenteres hver enkelt rett hver for seg, her kom det hele i en salig blanding på en svær tallerken. Svært rotete anretning. Det meste smakte greit, de baconsurrede fikenene var forresten fantastiske. Akkurat denne retten var bedre enn samme retten på Escalón - 100 meter lenger opp i Vetrlidsallmenningen.

Hovedinntrykket så langt var middels. Ettersom vi bare var halvmette, ønsket vi å bestille et par tapaser til. Det gikk ikke, kjøkkenet var stengt. Jeg så på klokka. Den var 21.49. Restauranten var åpen til 23. Slikt går ikke an. Man kan ikke stenge kjøkkenet fordi det er få gjester tilstede. Da det hadde gått 10 minutter kom plutselig servitøren bort til bordet vårt og sa at vi kunne bestille is.
- Hjemmelaget? spurte jeg.
- Hennig Olsen, svarte han.
Jeg betalte, og vi gikk ut i regnet mens jeg tenkte lengselsfullt på måltidet på Pedro Romero i Ronda.
Chilli Tapasbar Fløyen
Vetrlidsallmenningen 15, Tlf. 94024595
Åpningstider: Søn-tirs. 15-23, Fre- lør 13-24.Publisert: 29.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap