Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Fillini Restaurant & Bar


Pregløs italienerMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Høy


Som anmelder får man stadig tips om nystartede restauranter. Fillini har jeg ikke hørt noe om, selv om stedet åpnet for et år siden. Nå skjønner jeg hvorfor. Det er ikke et sted man gidder snakke om.

Da vi ankom Fillini, vi fikk beskjed om at det var fullt. Vi satte oss ned i den nye SAS-baren som er en møbelimitasjon av modernismen; spartansk og spinkelt. Stolene var gode å sitte i, mens bordene var så stygge at en nyinnflyttet student ville rynket på nesen. Servicen i baren var over middels. Høflig og profesjonell. Baren er verdt å nevne fordi den har samme kjøkken som Fillini. Den åpner klokka 12.

Da vi endelig fikk bord på Fillini, var ett bord opptatt. Resten av kvelden var det bare oss. Trist. Lokalet var ok. Litt pregløst, men jeg har samtidig sittet i flere gourmetrestauranter med både en, to og tre michelinstjerner som ser meget verre ut. Den hvite porselenselgen på veggen er arti.

Problemet med italienske restauranter er at folk tror at en italiensk restaurant er lett å skape. Det er som om arbeidsledige Janniche, Camilla og Kenneth blir sittende på Garage en formiddag for å diskutere framtidsplaner. Plutselig lyser Janniche opp. - En italiensk restaurant! roper hun ut så det runger evangelisk rundt i den svarte og harde metallatmosfæren. – Jaaa, roper de andre! Fem måneder senere er stedet nedlagt.

Fillini er det mest typiske hotellrestaurant-konseptet jeg har opplevd på lenge: Påkostet interiør, profesjonell service, overpriset og tam mat. Breiflabben koster 305 kroner. Jeg regnet ut at det var nøyaktig den summen jeg betalte for fem retter på Robuchon i Paris. Den har forresten to michelinstjerner. Breiflabben manglet smak, trøffelsausen var ørlite for syrlig, porsjonen bitteliten. 305 kroner! 305 kroner!! Lammeretten koster 340 kroner. Skandale! Tagliatelle med paprikasaus (169 kr) smakte nesten ikke. Hard pasta. De få scampibitene var gode, ellers var dette en av de verste tagliatelle-rettene jeg har smakt på lenge. Det er veldig sjelden at jeg lar halvparten av en hovedrett bli igjen. Pizza Qattro Formaggi (175) var helt grei. Bunnen ga en god og solid følelse av noe hjemmebakt, og ostene var rikelig plassert helt ut mot skorpene. Kveldens høydare var en Semifreddo til 95 kroner (en slags halvfrossen Crème catalane med Grand Marnier krem og hvit sjokolade) som ikke var halvfrossen, men bare så vidt kald. Det gjorde meg ingenting så lenge smaken er god. Og smaken var deilig, så deilig at jeg kjente humøret stige, til tross for at jeg forsøkte å glemme den miserable tagliatellen.

Servitøren var også bra for humøret. Hun advarte mot at breiflabbretten var liten og Calzonen inneholdt mye deig. Jeg liker ærlighet. Dessuten var hun typen man ikke gruet seg for å spørre om det ene eller andre. Det er i hvert fall ikke hennes skyld at dette blir tilnærmet slakt. Hold godt på henne, SAS - til og med i disse oppsigelsestider.
Fillini Restaurant & Bar
Radisson Blu Royal Hotel Bergen
Dreggsallmenningen 1, Tlf. 55543000
Åpningstider: Man-lør. 17-22.30.
Publisert: 29.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap