Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Lysverket Restaurant.


Hvor kommer all denne hypen fra?Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Da Lysverket startet opp var det fra dag én nesten umulig å få bord. Fremdeles er det nødvendig å bestille dagen før om man vil spise der på kveldstid. Jeg kan ikke huske det har vært en sånn hype omkring en restaurant i Bergen noensinne. Spør du meg er det ikke på grunn av maten, interiøret eller servicen - selv om ingen av delene er dårlig. Kan hende kommer det av at det er vokalisten Fredrik Saraeo fra Datarock som står bak? Det kan også hende at kokkelauget har skapt en viss hype. En av kokkene har bakgrunn fra French Laundry, flere ganger kåret til USA sin beste restaurant, en annen hos Per Se, også en kandidat til tittelen number one in USA, og en tredje har jobbet hos Pierre Gagnaire i Paris. Jeg har spist hos sistnevnte. Han har tre michelinstjerner. Bare for å dempe forventningene med en gang. Lysverket er ikke i nærheten av disse restaurantene.

Begge venterettene var deilige, både Brandad og Kveiteceviche i rabarbrasaus. Jeg gikk for den ene treretteren til 495 kroner. De hadde også en treretters Grønnsaksmeny. Seks retter koster 695. Lettrøykt villaks fra Leiren var rotete presentert. Smaken var akseptabel, ja kanskje akseptabel pluss. Men hovedretten, Stekt breiflabb med sprø marg, mangold løk og grillet løksaus, var en fiasko. Jeg prøvde så godt jeg kunne å overbevise meg selv om at ingrediensene matchet. Men de matchet ikke. Ingenting annet enn breiflabb og sprø marg uthevde hverandre. Breiflabben i seg selv var virkelig skuffende. Dette er en fiskerestaurant som svikter når man kom til den viktigste retten. Du vil spise mye bedre fiskeretter på Enhjørningen eller Boha, for å nevne et par.

Jeg ble i det hele tatt overrasket av hvor rotete presentasjonene på tallerkenene var. Med disse kokkenes bakgrunn forventet jeg noe helt annet. Jeg skriver ikke uten erfaring. Jeg har vært på over 80 restauranter med michelinstjerne. Aldri har presentasjonene av rettene vært så rotete.

Min venninne som aldri spiser fisk til hovedrett når vi er ute på restaurant, ba om en kjøttrett. De kunne tilby en entrecôte, modnet i 45 dager. Den smakte mye bedre enn breiflabben. Et paradoks med tanke på at dette f.f. er en fiskerestaurant.

Hvilken restaurant er nå egentlig Lysverket? Det er veldig vanskelig å si. Noe med Lysverket kan få en til å tenke på Noma. Detaljnivået, for eksempel venterettene og den innbakte kalvemargen, tyder på avansert håndverk - selv om det ikke var helt perfekt. Interiøret er nyenkelt. Dyre møbler (jeg har sett stolene utstilt i Veiten), litt klumpete stil med lokal feel. Interiøret mangler substans. Ettersom vi ble sittende i fire timer, følte vi etter hvert behov for å se på noe mer interessant enn de hvite veggene. Det ble til at vi så ut av vinduet og på lyset fra kveldsolen som filtret seg gjennom greinene.

Servicen var oppmerksom. Vår kelner var stand in for kvelden. Ut fra det perspektivet var hun svært så dyktig. Tar man ikke det med i betraktning, som en anmelder ikke skal, er dommen: usikker, men velvillig. Problemet er at det ble for mye henne - noe som hun kjapt ville legge av seg med vha en servitørutdannelse.


Lysverket Restaurant
Tlf. 556031015603101
Åpningstider: Søn-man. 11-17, Tirs-tors. 11-01, Fre-lør. 11-02.30.S: 11-01 Tors–Lør: 11–02.30Publisert: 29.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap