Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bare Restaurant (Hotel Norge)


Verdensklasse! NB Restauranten stengte i 2016.



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Høy


Endelig en restaurant i Bergen som satser kompromissløst gourmet. Bare Restaurant er blant de fem beste restaurantene jeg noen gang har spist på. Maten er mer spennende enn på alle de tre Gordon Ramsay-restaurantene jeg har besøkt. Denne restauranten ville garantert fått minst én stjerne i michelinguiden dersom de hadde tatt turen til Bergen. Jeg ville gitt den to.

For den som ikke er vant med gourmetmat, kan jeg si at forskjellen på denne typen mat og den som serveres på de store restaurantkjedene, er forskjellen mellom en husmaler og en kunstmaler. Hver liten ting på tallerkenen er det jobbet intenst med. Det merker man ved første venterett. Den første av seks venteretter var Røkt makrell med rømme på hjemmebakt flatbrød. Masse smak, et flatbrød så flortynt at man lurer på hvordan det er mulig. Det er rart, men i løpet av de 70 michelinrestaurantene med stjerne som jeg har spist på, er første venterett nesten alltid en presis indikasjon på hvor bra det kommer til å bli. Og dette ble bra, veldig bra.

På Bare Restaurant kan man velge mellom en fireretter (600 kr) og en seksretter (800 kr). Vinpakker følger med for de som ønsker det. Jeg gikk for et glass Canard Duchême Millesime Ekstra Brut (140 kr), en 2005-årgangschampagne. Det ble tre glass pluss et glass ekstra som jeg fikk på huset. Denne gesten var symptomatisk for servicen.

Som regel er forskjellen på en michelinrestaurant med én og tre stjerner ikke først og fremst maten, men antallet servitører. På Bare Restaurant var servitørene der hele tiden. Tilstedeværelse når gjestene trenger det er nok vanskeligere enn mange tror. Fordelen med Bare er at eieren (Ellingsen) går rundt i sin rutete dress og serverer, og har stålkontroll over hva som skjer - både på kjøkken og i spisesalen.

Spisesalen er stedets skuffelse. Det minner for mye om Søtt – Salt og restauranten Fish før den tiden igjen. Spisesalen er rett og slett ikke pen nok i forhold til kunstverkene på tallerkenen. Men det ryktes om at en interiørarkitekt fra New York er på vei for å pusse opp stedet. Da blir det hele perfekt.

Av de tolv rettene vi fikk, er det nesten vanskelig å fremheve noen. Kapers & soltørkede tomater med sitrongress var fantastisk. Sprøstekt gris med sjysaus, tre sorter salat og einebærsmuler inngikk i en høyere enhet. Kraftkarosten fra Tingvoll var også en smaksterk høydare. Styrken ved denne restauranten er hvordan alle elementene uthever hverandre. Kjøkkenet er i det hele eksperimentkjøkken basert på norske råvarer. Gamle oppskrifter kobles til hypermoderne trender, og maten blir bedre enn noen gang. Bare Restaurant er et bevis på at når det gjelder mat, er det fremdeles en stigende utvikling. Jeg tviler på om man noen gang i historien har spist så god mat som dette.
Bare Restaurant
Nedre Ole Bulls Plass 4, Tlf. 40002455
Åpningstider: Tirs-lør. 17-22. Søn-man. Stengt.




Publisert: 10.04.2014



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap