Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Don Pippo


Rimelig & gjennomtenktMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Rimelig


Don Pippo ligger i en interessant klynge mellom et par rimelige restauranter, en innvandrerbutikk og Den katolske kirke. Det er et merkelig sted; først var det blomsterbutikk, så kom en fruktbar og nå er Don Pippo her. Jeg foretrekker langt Don Pippo-konseptet framfor de forferdelige nakne fruktbarene, som bare oser av lettkjøpt helsemote.

Don Pippo er ikke direkte pen, men den har noe pent ved seg, som for eksempel en aldeles fantastisk fin lysekrone i robust seinindustriell stil. Jeg hater å spise og drikke på høye bord og stoler. Det er en uting som jeg vil yte mitt for å avskaffe. Men jeg forstår at man kan ty til det høye & smale når lokalet er så lite som hos Don Pippo. Det er definitivt stedets akilleshæl. Her må man kravle opp på de dumme setene som en hjelpeløs baby og nærmest holde inn magen idet noen passerer.

Det kan være smart å gå for husets spesial, spesielt dersom retten er dyrere enn de andre rettene. Det betyr ofte at dette er en rett de kan og har fått skryt for - og ønsker å reklamere for. Jeg bestilte Vitello Tonnato (145 kr) en aldeles fantastisk god roastbeef av kalv, tunfiskdressing, parmesan & urtesalat. (Ikke dyrt med tanke på at her var det rikelig med kalv, og kalv i Norge ligger på rundt 400 kr per kg.) Retten var aldeles perfekt saltet. Problemet er at kokkene som regel er altfor sparsom med saltet. Når man sitter og håper at man aldri blir ferdig med retten, er det et tegn på suksess. Det er sjelden jeg har spist en så god lunsjrett. Tynne kalveskiver rullet i en fantastisk smakfull tunfiskdressing. Salatene liksom koste seg mellom kjøttbitene og uthevet smaken til en klar nier. Dessverre var min venninnes Panini ”Il Gigante” (92 kr) middels, ja faktisk litt under middels. Den manglet rett og slett ”sting”. Slapt og lite smak. Så her var spennvidden stor. Å få servert cola (39 kr) fra glassflasker er alltid et kvalitetstegn, husk det alle dere som ønsker å gå fra kitsch til kvalitet!

Fra vi ankom Don Pippo, var servicen god. Ettersom jeg hadde vært på nystartede Bar Kollektiv et par dager tidligere, var det naturlig å sammenligne servicen med deres. Forskjellen var at på Don Pippo har man en person som kommer med maten så gjestene slipper å gå i skytteltrafikk fram og tilbake for å hente tingene. En annen ting jeg vil framheve med Don Pippo er prisnivået. Det er ikke ofte at man spiser så rimelig: Paninien er priset mellom 55-92 kroner og alle sandwichene koster 89 kroner. 35 kroner for dessert er jo eksepsjonelt, ja, Ikea-priser, spør du meg.

Don Pippo
Christiesgate 11, Tlf 55313033/92449376
Åpningstider: Man-tirs. 11-01, Ons-fre. 11-03, Lør 12-03, Søn. Stengt.


Publisert: 19.04.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap