Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Vista Bar & Brasserie (Kløverhuset)


Gourmetmat på KløverhusetMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Middels-høyVista Bar & Brasserie er eneste spisestedet i byen som gir en enda mer spektakulær panoramautsikt enn på Lido. Jeg hadde glemt hvor storslagen denne utsikten fra fjerdeetasjen på Kløverhuset er. Sist jeg var innom, var det en kjedelig kafé, nå er det blitt et riktig så bra brasserie, ja, så renommert er det blitt at i dette lokalet tilbrakte Bergen Høyre med ordfører Drevland i spissen valgvaken og feiret sine 31,5 %.

Lokalet er enormt, delt inn i flere avdelinger. Jeg valgte selvsagt et vindusbord, hvor jeg kunne sitte og kikke rett på de staselige husene på Kalfaret. Hovedavdelingen er nokså nipsete, konservativ i stilen, litt Hødnebø fusjonert med Laura Ashley. Man kan også velge å spise og drikke i mer dristige og fargerike områder av Brasseriet. Disse er malt i en fargesprakende jungelstil (flora & fauna) som får en til å tenke på maleriene til Henri Rousseau. Dersom man enten velger småsofaene m/vindusbord eller ”jungel-avdelingen”, sitter man godt. Barområdet med de høye stolene, derimot, blir for pregløst.

Vista Bar & Brasserie tilbyr et adekvat utvalg brasserieretter. Prisene er overraskende høye. Man forventer noe rimeligere mat på steder tilknyttet et kjøpesenter. Det er muligens en fordom. (Jacob Aall inne på Xhibition er jo heller ikke spesielt rimelig.) Til forrett valgte jeg Røkt andebryst til 85 kroner. Fem delikate skiver, møre og passende røkt. Dersom man skal kunne vurdere hvor vellykket en rett er, skal man samle et utvalg av alle ingrediensene på gaffelen. Med andebryst, rødbetsalat, friseesalat og urter i munnen ble jeg klar over at Vista Bar & Brasserie har kokker som kan dette med smak. Hovedretten, Kyllingbryst rullet i spekeskinke, servert med mandepotetpuré og bourgoundsaus (215 kr) var absolutt en av de bedre kyllingrettene jeg har spist. Kyllingfilet er vel det jeg oftest spiser ute på restaurant. Derfor er jeg pedantisk streng når man kommer til kyllingfiletene. Disse var sjeldent saftige. To av de tre Minismørbrødene servert på dansk rugbrød (55 kr per stykk, 145 for tre) var mer middels. Det vil si den med fritert brie og ripsgelé var mye bedre enn de to andre. Gå for den med brie!

Jeg må innrømme at jeg ble overrasket over at maten var så god som den var på Vista Bar & Brasserie. Man forventer liksom ikke mat i gourmetklassen på et kjøpesenter. Galleriet sine spisesteder holder jo ikke samme nivå.

Da jeg ankom, ble jeg sittende i en fem minutters tid og lure på om dette var et sted hvor man gikk til disken og betalte - eller om servitøren kom bort til bordene. (Her bør restauranten være mer tydelig.) Vår svenske servitør fikk omsider øye på oss. Svenske servitører er ofte litt mer reserverte enn våre lokale. Det kan på mange måter være en fordel, spesielt hvis det kombineres med vennlighet og profesjonalitet, slik vår servitør gjorde.

Vista Bar & Brasserie var alt i alt en overraskende positiv opplevelse. Jeg trodde at dette ville bli middels, men så ble det pluss, pluss, et sted som man mer enn gjerne vil besøke når handleposene begynner å gnage seg inn i fingrene.

Vista Bar & Brasserie
Strandgaten 13-15, Tlf. 41766640
Åpningstider: Man-fre. 10-20, Lør 10-18, Søn. Stengt.

Publisert: 19.04.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap