Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Kitchen & Table (Hotel Admiral)


First We Take Manhattan, then We Take BergenMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høyKitchen & Table er et storstilt forsøk på å introdusere Manhattan-mat i Sverige og Norge. Både Bergen, Stavanger og Kristiansand skal få sin Kitchen & Table, dvs Bergen har hatt sin Kitchen & Table siden november.

Jeg ble enormt oppglødd da jeg hørte at Marcus Samuelsson skulle starte opp i Bergen. Her snakker vi om tidenes yngste chef som både har blitt kåret til årets chef og mottatt tre stjerner i New York Times. Jeg husker at jeg for rundt ti år siden leste om Samuelsson i Scanorama. Siden den gang har alt han har tatt i blitt forvandlet til suksess.

Restauranten inne på Hotel Admiral er ikke til å kjenne igjen. Kitchen & Table er hypermoderne og råsexy. De lysbrune lærstolene, som ved første øyekast ser litt spinkle ut, er kjempegode å sitte i. Ingen vil få stiv nakke etter et tretimersmåltid i de stolene. Veggene består av mørkebrun trepanelling, og de robust fancy lampene i ulike fasonger, henger lett dekadent ned mot bordene. Übertrendy.

Hovedrettene i lunchmenyen er overraskende vanlige: Burger (205 kr), Pasta (170 kr) og Cæsarsalat (185 kr).

Smårettene så mye mer spennende ut. Grillet Tarte Flambé (140 kr), som så ut som små pizzabiter, var en fantastisk god terte bestående av karamellisert løk, bacon, tørket skinke og créme fraiche. Spesielt kombinasjonen løk/creme fraiche avga en helt fantastisk smakskombinasjon. Den andre småretten, Porc Tacitus (95 kr), sto ikke tilbake fra den første. Ved første tygg merket man at råvarene var prima og kombinasjonene (svinenakke, ananas, koriander, crema fresca) nennsomt tenkt gjennom. Eneste ankepunktet var størrelsen på Porc Tacitus. De tre rundingene var på størrelse med små kjeks, og man ble ikke mer mett enn etter en typisk kokkens venterett.

Hovedrettene var skuffende tradisjonelle. Jerk Chicken Cæsar var spennende presentert med kyllingskivene i en egen bitteliten jernpanne. Dessverre smakte kyllingskivene lite. Kyllingfiletene jeg spiste på upretensiøse Vista i Kløverhuset for to uker siden var mye mer smakfulle. Ellers ble det altfor mye salat i forhold til dressing. Krutongene kom i form av oblater, og blandet seg vanskelig med resten. Ingen parmesan. Dette var dessverre en av de mindre vellykkede cæsarsalatene.

Svak hovedrett sammen med nokså svak service, gjorde meg etter hvert betenkt. Skulle ikke dette være noe nytt og spektakulært? Jo, smårettene og designet er spektakulært, mens servicen og hovedretten under middels. Servicen var av typen overfladisk hyggelig, men vår engelskspråklige servitør kunne liksom ikke vente til hun kunne forsvinne fra bordet.
– Mangler profesjonalitet, mente min forleggervenn.
En servitør skal tvert imot gi en følelse av at hun nødig vil forlate bordet når man blir tilkalt. At en servitør ikke kan norsk er definitivt et handikap, spesielt på en restaurant tilknyttet et hotell.

Til tross for en viss skuffelse i matveien, er jeg enormt gla for at Admiral har satset på et såpass dristig restaurantkompleks. Dette kan, med en viss raffinering av mat og service, bli en av byens mest spennende steder. Admiral er et supert hotell i en nøytral gate. En bortgjemt perle. Jeg regner hotellet som beste stedet å bo i hele byen (rommene er kjempefine!), og har flere ganger booket på det hotellet når slektninger har ankommet Bergen. Det eneste som manglet har vært en spennende restaurant. Jeg sender derfor denne kulinariske stafettpinnen videre til enda et lovende hotell - også uten en spennende restaurant, og håper at Havnekontoret tar utfordringen!

Kitchen & Table (Hotel Admiral)
C. Sundts gate 9, Tlf. 55236400
Åpningstider: Man-lør. 12-22, Søn. Stengt.

Publisert: 20.04.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap