Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
OMG


Oh My God for en komedie!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels-høy


OMG (Oh My God) åpnet i slutten av oktober 2013 etter at Holbar uforståelig nok ble nedlagt. Stedet danner selve inngangsportalen til Matbørsen. Idet du kommer inn, får du et futuristisk sølvsjokk. Meget gjennomtenkt belysning. Stilig og framtidsrettet.

De som har bodd på luksushoteller med svømmebasseng har kanskje befunnet seg på en ”daybeds”; enorme senger med gardiner som de privilegerte kan trekke for. Det vil si, vise seg fram på. Daybeds er nok, ved siden av skopuss, noe av det mest unaturlige en nordmann kan tenke seg.

Min venninne og jeg forsøkte; tok av oss skoene, krøkte oss sammen og leste lørdagsavisene. I noen minutter var jeg tilbake i Marrakech inntil det føltes for jålete, og vi flyttet oss diskret bort til et av de vanlige bordene.

OMG er i utgangspunktet en av de aller første shotbarene i Norge. Grunnen til at jeg skriver om stedet, er at de serverer lunsj og middag. Den står Chili Tapasbar for. Det var jeg ikke klar over. I tillegg til tapasrettene frister OMG med fem typer burgere. Jeg valgte den største og mest eksotiske (Burger Exotic, 250 gr = 249 kr). Meget godt kjøtt. Burgeren var dessverre lunken, og de ulike ingrediensene gikk ikke sømløst sammen. Middels. Min venninne valgte 4 Tapas (169 kr), en rett hvor kjøkkenet bestemmer sammensetningen. De hadde valgt en sjenerøs miks (kyllingspyd, dadler surret i bacon, asparges surret i bacon og poteter), men kyllingen var tam, deler av aspargesene var som å tygge på en kvist og bare to bitte små dadler. For dårlig!

Servicen var et kapittel for seg. Det ble etter hvert ganske komisk. Da vi ankom rundt ellevetiden på formiddagen, satt de to servitørene og inntok hver sin burger. Vi fikk relativt kjapt to menyer. Servitørene satte seg så til rette igjen og spiste videre på burgerne. Vi var litt usikker på om de kom bort til bordet eller om vi skulle bestille ved disken. Min venninne gikk omsider bort til disken. Den ene servitøren, som tydeligvis var under ”opplæring”, fikk et knips fra sin kollega og bevegde seg mot disken. Da han ble usikker på hvordan han skulle ordne bestillingen, ble en servitør fra Chili kalt inn. Han kom med en visamaskin, og vi betalte på forhånd. Min venninne bestilte to Cola Zero. Servitøren så på utvalget: - Det er vel en overdrivelse å nevne dette i flertall, spøkte han. Vi fikk en Zero og en Cola Light. Hva er egentlig forskjellen mellom Cola Zero og Cola Light? spurte han naivt. Min venninne mente det var litt mer smak i Zeroen.

Da maten manglet noe på smak, ba vi om salt. Servitøren kom bort til bordet med bøssene og påpekte at det hvite var salt og det mørke var pepper. Ha-ha! Litt morsomt, men allikevel! Senere under lunsjen kom et par fra Stavanger brusende inn i lokalet, høylydt og brautende. Ettersom de bestilte en flaske sjampis, følte de tydeligvis at de eide stedet. Hva er det som skjer med siddissene for tida? Er det oljen? tenkte jeg. Vår servitør fikk da en liten leksjon i hvordan å skjenke i sjampanje. Vi ble sittende og følge med i serveringen. Jeg tenkte at her har etablissementet sviktet. Den purunge servitøren var helt hjelpeløs, og det var ikke hans skyld. Det virket som om han ikke hadde fått noen føringer, og bare måtte finne ut av tingene selv. Vi betalte for brusen (som de hadde glemt å føre på) og svant.

Jeg savner Holbar. Det var den beste kafeen i byen. OMG er sikkert en flott bar, men før de begynner å servere mat, må logistikken strammes kraftig opp. Men hyggelig var det - på sitt skeive vis.
OMG A Shotbar Bergen
Torgallmenningen 2, Tlf 40107147
Åpningstider: Alle dager 11.00-02.30.
Publisert: 20.04.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap