Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Miski. The Taste of Perù


Fantastiske pommes frites NB. Miski er stengt. Tyrkiske Teras har overtatt lokaleneMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Problemet med etniske restauranter er mangel på eksperiment. Kan hende har dette noe med utdanningssystemene i de enkelte land å gjøre; hvor det legges så stor vekt på å reprodusere i stedet for å skape nytt. I Bergen er det for eksempel veldig liten forskjell på de ulike kinarestaurantene. Det er synd, spesielt for oss som spiser ute flere ganger i uka.

Miski. The Taste of Perù åpnet 9. mai i 2014. Man har tatt over lokalene til Yr i Marken. Yr var en restaurant med kjempeservice og middels mat. Som anmelder pleier jeg enkelte ganger å stikke innom noen dager før jeg tester – spesielt dersom det er en ny restaurant. På Miski ble jeg tatt imot og vist rundt på den mest vennlige måten.

På testkvelden bestilte jeg en Ceviche (99 kr) til forrett. Rå torsk med rødløk marinert i lime. Dersom man går inn på www.miski.no ser man på forsiden et vakkert bilde av denne forretten. Sterk og syrlig og estetisk å se på. Hovedretten. Seco de Cordero, lammeskank i koriander m/ris, er stedets dyreste rett (239 kr). Mørt kjøtt som lett løste seg fra skanken. Absolutt akseptabelt – selv om jeg har spist enda bedre lammeskank. Selv om det ikke sto på menyen, fikk jeg i tillegg til ris også poteter. Poteter er en peruviansk spesialitet. Landet produserer 30 ulike potetsorter, og Miskis pommes frites er helt fantastisk. Det er faktisk pommes fritesen jeg husker, ved siden av den gode servicen, som det mest spektakulære ved hele besøket. Pommes fritesen serveres i yterfiletretten, Lomo Saltado (219 kr). Ytrefileten var dessverre litt seig (som ytrefilet pleier å være).

Skuffelsen var Arroz con leche med mazamorra morada (89 kr), en rispudding med lilla maisgrøt. Det ble for mye stiv maisgrøt med en smak som minte meg om nokså middelmådige desserter jeg ble servert i barndommen. Det er når jeg får slike tamme desserter jeg tenker: Hvorfor ikke eksperimentere litt med tradisjonen? Det er mange ingredienser som kunne heve denne risdesserten betraktelig. Hva om man byttet ut maisgrøt med noe søtere og mer spennende? Den andre desserten, Pannekaker og is (89 kr) var meget god. En peruviansk krem, ifølge servitøren en hemmelig oppskrift, ga denne enkle retten en ny dimensjon.

Sett bort fra tre grusomme malerier ved sofaseksjonen og noen høye & ubehagelige stoler (som stadig dukker opp på de ulike restaurantene for tida), ser Miski tiltalende ut: Åpen løsning og pyntet på forsiktig & forseggjort vis. De har beholdt noen av stolene fra Yr, men spisesalen er ellers dekorert på selvstendig vis. Jeg elsker disse limefargene, de minner meg om Peru. Når det gjelder servicen, så var denne som sagt på et meget høyt nivå, deres vennlige utstråling var slik at jeg i sommer nesten kunne tenkt meg å booke om og dra til Peru.

PS. Vi testet Miski noen måneder senere (høst 2014) og kvaliteten på mat og service hadde falt.

Miski. The Taste of Perù
Marken 32, 51115550/90874157
Åpningstider: Tirs-lør. 15-23.Publisert: 10.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap