Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Royal Gourmetburger & Gin


Femstjerners ginMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Royal Gourmetburger & Gin er den mest kreative nykommer på lenge. Det er liksom ikke noe som helt ligner dette stedet. Navnet er også en nyvinning i restaurantverdenen. Hvem kobler burgere med gin? Jo, Royal Gourmetburger & Gin!

Min Hayman’s Gin m/appelsinskall (80 kr) var den beste ginen jeg noensinne har smakt. Den kom i noe som lignet et bøhmisk hvitvinsglass med et ras av isbiter og et appelsinskall krøllende oransje-lekkert i glasset. En søt liten Fever Tree tonicflaske (20 kr) ble plassert ved siden av glasset med klar beskjed om å bare tømme i halvparten.
Fantastisk!

Like fantastisk var imidlertid ikke inntredenen. Jeg ankom åpningstid, og stolene var fremdeles plassert på bordene. En kokk unnskyldte seg med at verken servitør eller reserve-servitør hadde møtt opp. Rommet var så kaldt at man like gjerne kunne gå ut og varme seg. (Det var ni grader ute.) Akkurat dette med å fryse mens man spiser, er noe jeg reagerer kraftig på. Et måltid kan rett og slett ikke bli vellykket hvis man fryser. De som driver restaurant er nødt til å lære seg å varme opp rommene på forhånd slik at det blir behagelig for de første gjestene. Dette irriterer meg faktisk aldeles grenseløst. Hadde ikke Moody-Pig burgeren (120 kr) vært så himla god, ville jeg gnudd dette enda mer inn.

En av vennene mine påsto at hun aldri hadde smakt bedre burger. Hun spiste Gourmetburger (120 kr). Kjøttet i burgerne er 100 %, kornet og alt smaker ekte. Problemet er imidlertid at selv om burgeren er rimelig, er den så liten at man trenger to til å bli mett. Derfor blir ikke Royal Gourmetburger & Gin så rimelig som man tror. Dessuten var dressing-tilbehøret overraskende pricy. Kalveburgeren (månedens burger) til 134 kroner var ikke så god som Moody Pig, og understreker hvorfor det ikke er så vanlig å bruke kalv til burger.

Royal Gourmetburger & Gin-atmosfæren er spennende. Spesielt unge folk, de fra sånn cirka 22-årsalderen, har falt for stedet. Jeg falt for gin’en, men ikke for interiøret. Jeg mener det kunne vært stiligere med lysere vegger og mer gjennomtenkte fargekombinasjoner. Rødt og hvitt og skrelte trevegger supplerer hverandre ganske dårlig. En Dolk-lito forteller oss at dette stedet er startet opp av ikke helt ubemidlede mennesker.

Denne Dolk-feberen er en kuriositet: Borgerskapets dyrking av Dolk henger trolig sammen med at man tror at man er dristig & avantgarde så lenge man kjøper kunst som symboliserer opprør. At Dolk henger på Royal Gourmetburger & Gin, passer derimot ganske bra.

Servicen tok seg etter hvert voldsomt opp. Det var nesten som om jeg glemte at lårene hadde stivnet i kulden. Selv om det her var massevis av oppstartsfeil, er jeg sikker på at jeg kommer til å frekventere dette stedet ganske ofte. Det er den beste anbefaling.

Royal Gourmetburger & Gin
Neumannsgate 2A, Tlf. 56901233
Åpningstider: Man-tor. 15-24, Fre 15-02, Lør 13-02, Søn 13-24.
Publisert: 10.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap