Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Starbucks - Neumanns gate 25


En evig strøm av menneskerMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Starbucks har på nytt inntatt Bergen, først inntok de Kjøttbørsen og nå i juli inntok de lokalene hos Sumo. Første gangen jeg tittet inn, syntes jeg dette så riktig så bra ut, ja, mye bedre, rent interiørmessig, enn Starbucks i Kjøttbørsen. Etter å ha sittet der en time og studert de brune veggene (som minner om klassiske baderomsfliser fra 1970) og de brune møblene som i sin minimalistiske utforming gjør det vanskelig å senke skuldrene, er jeg mer skeptisk.

Da jeg ankom testdagen var det fullt med folk, folk med sykkel (inne i kafeen!), folk med koffert og en haug med pc’er og nettbrett. Alderen lå på rundt videregående pluss. Vanligvis ankommer en eller to sammen, på Starbucks kommer de i klaser på 5-6. To i 40-årsalderen hadde erobret fire godstoler og to bord. Det gjør man ved å sitte ytterst i lokalet og slenge klærne i de ledige lenestolene ved vinduet. Ettersom de hadde karret til seg de desidert fineste sitteplassene, måtte andre ta til takke med mer ukomfortable sitteplasser. De virket i grunnen ganske konforme med dette, der de satt med pc’ene sine og proppene i ørene og virket mer ”important” enn en samlet norsk næringslivsledelse.

Jeg havnet på en hard stol ved inngangen, og gikk straks i gang med å bestille. ”Firenze”, Sandwich (brie & skinke) til 69 kroner var akseptabel, men jeg reagerer på at en såpass stor sandwich må spises med hånd. Jeg spurte om bestikk og fikk et sett i plast.

Starbucks serverer ikke klassisk Cola, så jeg bestilte en Bonaqua. Den kom i flaske og jeg ba om et glass. Servitøren spurte om jeg ville ha is i plastglasset, og jeg fikk et helt berg med is. Sjenerøst! Kaffelatte Grande (47 kr) var fantastisk og så stor at bare den alene kunne fø en hel kjernefamilie. Akkurat det med kaffe kan de på Starbucks og er nok hemmeligheten bak deres storstilte suksess. Croissant med ost & skinke (49 kr) ble for tørt. For den som har spist croissant på Les Deux Magots i Paris vet hvor nivået ligger. Raspberry Cheescake (64 kr) var akkurat så kompakt og mektig som jeg vil ha ostekaken. En vinner. Gå for den! Chocolade Sponge Cake (64 kr), presenterte seg som en enorm, mørk og velsmakende masse. Ikke så subtilt god som ostekaken, men den kjælte ganen nok til at jeg ba om en pose for å ta med halvparten hjem.

I det hele tatt var servicen virkelig god på Starbucks. Prisen: Rundt 400 kroner for to sandwicher, to kakestykker, en croissant, Bonaqua og en stor kaffe er sånn midt på treet for denne typen kafé. Sånn cirka på nivå med prisene på Waynes Coffee.

Starbucks passer nok best ungdommen, det er for liten plass mellom bordene og for mye støy for sånne som meg som liker å sluke bøker hele og ta notater. Dersom man er så heldig å havne i en av de komfortable stolene på en rolig tid av døgnet, skal man ikke se bort fra at Starbucks har sin sjarm. Den har definitivt sjarm for den som liker å befinne seg i mengden og studere mennesker, fortrinnsvis unge mennesker idet de kommer og går.

Starbucks - Neumanns gate 25
Neumanns gate 25, Tlf. 97118161
Åpningstider: Man-fre. 07-21, Lør & søn. 09-20.


Publisert: 10.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap