Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Una Bryggeri & Kjøkken


Inspirerte fiskeretter, uinspirerende dekorMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels


Una Bryggeri & Kjøkken ligger i førsteetasjen der hvor Dampen før holdt til, mens Una Kjøkken & Coctailbar holder til i andre, der Steakers før serverte sine biffer.

Logoen til Una er stilig, men forvirrende. Jeg hadde sett navnelogoen flere ganger før jeg fikk med meg navnet på stedet. Dampen gikk fra meget bra til relativt uinteressant, så det var befriende med et skifte.

Una Bryggeri & Kjøkken skilter med stoler som minner om skole, slike harde trestoler som kan skrues et hakk opp for hvert år. Disse er høyere enn skolestolene, slanke & fine å se på, men ikke noe særlig bekvemme dersom man skal sitte en stund. Heldigvis fins det, lenger inn i lokalet, lavere stoler og myke sofaer. Stedet er greit, mørkt, ikke vakkert og, ærlig talt, rent estetisk, ikke så spesielt interessant. De svært så realistiske bildene av bergensere, er som fotos helt ok, men måten de er festnet til bakgrunnen på, virker veldig hjemmesnekret.

Jeg leste gjennom den nokså korte menyen og bestilte Dagens rett. Servitøren trodde Dagens var ørret, men var ikke helt stø på prisen. Hun forsvant, kom tilbake. Det var ørret og prisen var 229 kroner. Fisken var meget god, litt ihelkokt grønn asparges og brokkoli, men med en deilig tomatsaus som passet meget godt til fiskestykket. Den hjemmelagede chipsen passet derimot dårlig til fisken. Nå skal jeg, som så ofte foreslår nye & dristige kombinasjoner, passe meg for plutselig å bli konservativ i matveien, men mandelpoteter hadde i dette tilfellet passet mye bedre. Chipsene var, både smaksmessig og utseendemessig, noe for seg, mens resten passet kjempebra sammen. Ellers laget kokkene en nydelig blåskjellrett (Øldampede blåskjell m/bacon (149 kr). Den hjemmelagede eplekaken m/krem og solbærcoulis (95 kr) var spennende (søt & syrlig) på smak.

Jeg fikk litt bakoversveis av den første servitøren. Hun var ikke uvennlig, men lite informert og uten mykhet. De servitørene som kom til bordet virket derimot engasjerte og serviceinnstilte. Jeg hektet meg kanskje litt for mye opp i den første servitørens manglende oversikt. Det var også et lett sukk jeg hektet meg opp i. Det gjaldt sikkert ikke meg, men sukk & stønn i servicenæringen tilhører bakrommet.

Jeg gleder meg til å teste Una Kjøkken & Bar i andre. Jeg tror og håper at det stedet er mer spennende. Una Bryggeri & Kjøkken var absolutt ikke dårlig, spesielt ikke på mat, men samtidig var det lite inspirerende, lite som skulle tilsi at Una Bryggeri & Kjøkken skulle fremstå som et nytt stamsted.

Una Bryggeri & Kjøkken
Bryggen 7, 90365410
Åpningstider: Søn-tors. 11-01, Fre og lør. 11-02.30.
Publisert: 10.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap