Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Roast (Scandic Ørnen Hotel)


Grillmat på Bergens takMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-høy


2. mai 2014, selve åpningsdagen, suste vi opp i trettende etasje, diskret fulgt i heisen av en dame som tok seg av nyankomne gjester med en slik stil & et slikt smil at man kunne tro man befant seg på helt andre breddegrader.

Scandic Ørnen minner meg om utallige hoteller jeg har besøkt og bodd på i store byer. Men restauranten er, når man ser nøyere etter, finere enn på de fleste business- og konferansehoteller. Jeg likte møblene inne på Roast, alt fra sofaene i halvsirkel (dinerstil) til de fantastisk fine kobberplatene rundt barområdet. Taket er altfor lavt, men den fantastiske utsikten gjør underverker i forhold til lavt tak. Her får man solnedgangen på Askøy, Lungen-området og Kalfaret i all sin prakt.

Ettersom det var åpning, ble vi påspandert et glass Prosecco. Stedet har ellers et greit utvalg av perlende viner. Artig at man kan få Dom Pérignon på glass (250/1400 kr). Jeg lurte på om jeg også kunne få Krug på glass (Flaske = 1450 kr), men der gikk grensen. Vår kelner kunne mye om vin og gikk ydmykt ned på kne når han kom til bordet vårt. Han ga et inntrykk av at selv om de hadde det forferdelig travelt med alle menneskene som strømmet på, var han villig til å stå ekstra på for oss.

Menyen var ganske enkel, med vekt på grillet kjøtt. Min smårett, Grillet kongekrabbe (150 kr), var av variabel kvalitet. Det lune krabbekjøttet smakte meget godt. Nyrekremen (en lett ostemasse) hadde ikke kraft til å tilføre krabben nok tilleggssmak. Tilbehøret ellers, som det var masse av, ble litt for kjedelig, selv om både babytomater og skinke passet helt greit til krabben. Roast er eksperter på grilling. De grillede grønnsakene til min Grillet tørrmodnet ytrefilet (280 kr), var virkelig smakfulle. Her hadde smøret tilført grillingen en ekstra god smak, ja, faktisk sjeldent godt var det. Ytrefileten var dessverre stekt i hel og filetene så ut som to forkomne kullstykker. Seige var de også. Retten Roast Board med tre kjøttretter (mørbrad, entrecôte og burger) tilsatt flere minigryter med spennende smaksforsterkere som saltbakt løk og portobellosopp, var meget vellykket. Mye mørere og mye mer spennende presentert enn ytrefileten. Gå for denne! Det både smaker godt er og verdt den nokså høye prisen (295 kr).

Roast kommer til å bli et sted som konkurrerer med de store hotellrestaurantene i byen. For eksempel Ole Bull på Hotel Norge og Filini på Raddisson Blu. Med tanke på at grilling bare blir mer og mer populært, kan det godt hende at dette stedet blir frekventert av langt flere enn de hotellgjestene som velger minste motstands vei i matveien.

Jeg fikk alt i alt et godt inntrykk av stedet. Restauranten klarer ikke helt å skjule at den er en kjede (Scandic har forresten kjøpt opp Rica-kjeden). Myten sier at hotellrestauranter bør unngås. Det er ofte en løgnaktig myte. Men det er viktig at restauranten får drive på sine premisser (og ikke stadig overstyres av hotell-ledelsen). Ellers blir det snart kun hotellgjester oppe i trettende.
Roast (Scandic Ørnen Hotel)
Roast
Lars Hilles gate 18 5, Tlf.55375000
Åpningstider. Man-lør. 17-23.


Publisert: 10.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap