Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bare på No 13


Rustikt eksperiment



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Middels


Bare-eieren har satt sammen et kokkelag fra Bare på Hotel Norge og Jacobs, og skapt en mer folkelig restaurant inne i det vakre & hyperromantiske Clarion Collection hotellet på Torgallmenningen. Det er ofte, spesielt i Frankrike, at en stjernechef utvider virksomheten med en folkelig bistro. Dette er alt å foretrekke framfor de som, etter et par års suksess, åpner en likedan restaurant og slik bidrar til å gjøre byens restaurantliv monotont.

Før jeg skriver om maten på Bare No 13, må jeg innrømme at jeg ikke var så veldig begeistret for denne dagens meny. Jeg vet heller ikke hvor smart det er å introdusere mat som blodpudding og lignende når man kun kan velge en treretter. Kokkene på Bare på No 13 forsøker å introdusere mat fra stykker av et dyr som ofte ikke anvendes i matlaging. En anmelder skal imidlertid ikke bry seg om hvilke retter som lages, det er kvaliteten på rettene som betyr alt. Her skårer Bare på No 13 høyt, delvis meget høyt.

Restauranten serverer daglig en treretter til 200 kr fra klokka 12-15. Fra klokka 18 serveres en femretter til 500 kroner. Vi gikk for lunsjen. Forretten, håndskrevet med penn, het noe sånn som: Brød og fett. Den besto av blodpudding, egg, asparges, dill, estragon og lime. Vi ba om å få den servert uten puddingen. Retten var balansert og meget god på smak. Hovedretten var Røkt lysing med fløte, tomat, byggryte med løvtynne nepeskiver. Byggryten var kokt på svineknokekraft. Rustikk og sterk i smaken. I tillegg til at retten var oppfinnsom, følte man at maten var meget sunn.

Desserten som besto av jordbær, rabarbra og kefir smakte ved første skje svært syrlig, men igjen hadde kokkene lagt inn små, søte smaksbomber. Litt for små, forresten. Jeg savnet en mer dominerende søtsmak. Hva med brunt sukker i denne retten? Nå skal ikke en anmelder blande seg for mye inn i valget av ingrediensene, spesielt med tanke på at her jobber sannsynligvis de beste kokkene fra Jacobs mens kokkene fra Bare er, etter tidligere matopplevelser, på michelinstjernenivå.

Servicen på Bare på No 13 var usedvanlig hyggelig. Ikke noe problem med å endre litt på forretten. Da hun klakket colaflasken mot glasset slik at det ble en bitteliten sprekk i glasset, byttet hun momentant både flaske og glass. Ikke noe legevaktbesøk her, takk! Noen servitører er bare enormt hyggelige, slik at man nesten blir glad i dem. Slik var hun. Hun nevnte at hun hadde vurdert å slutte som servitør. Det ville vært en katastrofe. Eneste kritikken var at hun én, kun én gang, var litt sein med å skjenke Cava (450 kr) i glassene. Med slik god service, er sånt på grensen til det sjarmerende.

Bare på No 13
Clarion Collection Hotel
Torgallmenningen 13, Tlf. 55361300
Åpningstider: Man-lør. 12-15 og 18-21, Søn. 12-15. (Småretter serveres daglig etter klokka 21.)




Publisert: 10.07.2014



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap