Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Da Stefano. Restaurant og catering


Italiensk antiestetikkMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Rimelig


Da Stefano er, ved siden av Spisekroken, Nordnes sin mest populære restaurant, definitivt. På Da Stefano kommer det noen innom sånn cirka for hvert halvminutt, enten for å kjøpe brød eller for å ta seg et rimelig måltid.

”Rimelig” er et av cluene til suksessen: De fleste rettene ligger på rundt hundrelappen. Det er sjeldent i dag. Når en halvliter cola koster 30 kroner, kan man slippe med rundt 120 kr. Enda rimeligere blir det hvis man bare tar maten med seg.

Ingen er så estetisk bevisste som italienerne. Det merker man hver gang man befinner seg i Nord-Italia. Det er derfor svært overraskende at stedets dekor preges av en gjennomført mangel på smak. Rotete innredning, rett og slett. Tingene virker tilfeldig kastet sammen. Å sette en tom vinflaske nedi en sylinderformet blomstervase, minte meg om typen blomst i bakepulverboks i vinduskarmen. En slik estetisk hjelpeløshet vil en interiørarkitekt kunne fikse i løpet av en time. Gå for det, Da Stefano!

Mens jeg først er i gang med kritikken, kan jeg nevne at servicen på Da Stefano er ujevn. Det virker som om det å kombinere matbutikk med restaurant, skaper stress. De fikser dette med butikk langt bedre enn restaurant. De virket rett og slett stresset av restaurantgjestene. Å stå framfor en disk er jo også mye lettere enn det å skulle ta seg av restaurantgjester. Dessuten var det utrolig hvor mye de var tomme for denne dagen: (Kun én av de fire focacciavariantene og ingen av dessertene på menyen var å oppdrive - kun en sjokoladekake utenfor menyen.)

Det vi fikk servert var delvis veldig bra. Vitello Tonnato (119 kr) er en kjent italiensk matrett, ofte servert som forrett, men funker også som hovedrett. Retten serveres kald eller romtemperert og består av finskåret indrefilet av kalv som danderes på en tallerken sammen med en majoneslignende dressing med tunfisksmak. Denne tonnatoen var nydelig, virkelig nydelig. Synd at retten var så liten, mer en forrett enn en hovedrett. Sjokoladekaken (89 kr) hadde en lett og balansert smak av mørk sjokolade, akkurat passe avslutning på en ikke for kraftig lunsj. Focacciaen med chorizo (85 kr), som vi spiste som forrett, manglet mye smak. Selve focacciabrødet var utmerket, men chorizopølsebitene var så tynne og få at man knapt smakte annet enn brødet.

Da Stefano blir ingen favoritt. Til det er estetikken for svak og servicen for lite vennlig. Under hele måltidet savnet jeg den brasilianske damen som serverte oss sist. Litt brasiliansk varme ville kunne forvandlet en litt steril lunsj på en grå og regntung hverdag til en veritabel sambaaften.
Da Stefano. Det Italienske Kjøkkenhjørnet
Strandgaten 96, Tlf. 99452275
Åpningstider: Man-lør 10-21, Søn. 12-21.
Publisert: 09.07.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap