Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Sveins Grill


Nostalgisk og rimeligMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Rimelig


Sveins Grill ligger i Solheimsviken, vegg i vegg med Solheim kjøtt, en kjøttbutikk mange hevder er best i byen. Sveins Grill er et sted som går innunder tre kategorier, minst: Det er restaurant, kafé og, til en viss grad, gatekjøkken. Mest restaurant. I tillegg driver man catering i stor stil, i tillegg til å arrangere firmafester og utdrikningslag. Dessuten, interiøret er et eneste stort antikvariat. Da jeg satt der og inntok en lett lunsj med Rekesmørbrød (45 kr) og Smørbrød med karbonade (45 kr), spurte en av servitørene om jeg hadde lyst på å kjøpe en dramatisk kulltegning av selveste Odd Nerdrum. Ellers er rommet fylt opp av alt mulig nips, som gjestene har mulighet for å kjøpe. Slik sett er det et spennende interiør hvor man aldri slutter å legge merke til nye ting. Bestemorstatuen i helfigur midt i rommer var så livaktig at jeg kvapp til hver gang jeg passerte henne.

Utenfra tror man at Sveins Grill bare er en helt vanlig kafé, men dette er et sted som får, ikke bare barneøyne til å tindre, men enhver med sans for nips. Hvor vakkert det er, kan kanskje diskuteres, men originalitet, overraskelse og oppfinnsomhet, det skal de ha for.

Sveins Grill skilter med et stort utvalg av tradisjonell grillmat til svært sympatiske priser. (Rundt 130 kroner.) Ettersom det var tidlig på dagen og venner har skrytt av stedets rekesmørbrød, gikk jeg for det. Selve rekene var aldeles fortreffelige. Ferske og knasende. Resten var som forventet. Prisen er fantastisk lav i forhold til kvalitet. Karbonadesmørbrødet var badet i brun saus, en sterk brun saus. Selve karbonadene m/løk smakte bedre enn jeg husker at denne retten smaker. Dette er for meg nostalgimat, som jeg pleide å spise i ungdommen etter fotballkamp, hvor vi feiret med ”karbis” og øl. Retten har jo definitivt gått ut på dato - unntatt på veikroer, da. Tebrødet (20 kr) som jeg avrundet måltidet med, var nylaget & saftig.

Servicen på Sveins Grill er folkelig og romslig, og det er lagt opp til at gjestene forsyner seg med bestikk, servietter, salt & pepper og annet som ligger inni skuffene. Jeg var først litt i stuss hvor tingene lå, men ble etter hvert dirigert mot de riktige skuffene. Her kunne i grunnen servitør/kokk/eier vært mer hjelpsomme med å dekke opp til gjestene. Men de redder seg med sitt gode humør.

Sveins Grill har holdt det gående i flere tiår. Dette er en institusjon på Danmarksplass. Spørsmålet er om stedet vil holde stand nå som Prego og Bien ligger like i nærheten. Det som vil få gjestene til å velge Sveins Grill, er nok først og fremst prisnivået og nostalgien. Du får ingen lunsj til 150 spenn på Bien.

Sveins Grill
Solheimsgaten 37, Tlf. 55295243/90101756
Åpningstider: Man-fre. 11-19.Publisert: 20.10.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap