Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Den lille risbollen


And i særklasseMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Rimelig


Den lille risbollen ligger vegg i vegg med Guangdong House og har samme eiere som Lille Taste of Indian i Marken 12. Marken er gaten for det multikulturelle. Ikke alle restaurantene i denne gaten er like fantastiske. Det er også et sted med mye utskifting. Matmessig vil jeg spesielt fremheve peruvianske Miski som en spennende nykommer.

Den lille risbollen åpnet for en måned siden. Skiltingen er diskret, så diskret at det kan hende du har gått forbi flere ganger uten å legge merke til stedet. Også interiøret er beskjedent, men behagelig. Kokken og daglig leder, derimot, er ikke beskjeden på noen som helst måte. Dette er et fyrverkeri av en dame som kommer strømmende mot deg fra kjøkkenet. Samtidig er dette en dame som kan sine ting. Hun har jobbet i to år på Samrab Thai og presterte å servere meg den beste thai-hovedretten jeg noensinne har smakt. Kaeng Daeng Ped (179 kr), And i rød curry, hadde en rund og søt smak. Andefiletene, som ofte pleier å være litt seige, både på kinesiske og thai-restauranter, var så møre at bitene smeltet i munnen. Jeg aner ikke hvordan hun klarte å gjøre denne retten så mør og så intens rik på smak. Topp skår.

Panakari (159 kr), Biff i rød curry var også vellykket, men her var biffkjøttet seigere. Smaken var fortreffelig uten å være på historisk nivå – slik som anderetten. Satayforrettene, både scampi og kylling, var helt ok. Spesielt kyllingforretten var for liten. To svært små spyd. Legg til to og det ser meget bedre ut. Min Eplekake (59 kr) var virkelig ikke noe å skryte av. Delvis tørr med en smak som minte sterkt om kjøpekake. Frityrstekt banan (59 kr) var bedre.

Konklusjonen er at på Den lille risbollen svingte nivået enormt. Anderetten var så gjennomtrengende god at jeg føler behov for å gi stedet en riktig høy skår, men dessertene trekker ned.

Få har oppdaget Den lille risbollen. Vi satt alene hele lørdagskvelden. Det skjønner jeg egentlig ikke. De har all rettighetene, og man blir ikke blakket om man tar seg en anderett pluss en 0,5 l pils. Humøret til kokk og servitørene var helt på topp. Masse selvironi og situasjonskomikk høynet opplevelsen. Dette er et sted hvor man virkelig kan ha det gøy! Riktig komisk ble det da vi skulle betale med kort, og hun til slutt måtte hyre inn sjefen fra naborestauranten for å få kortautomaten til å virke. Jeg smiler fremdeles ved tanken på besøket.

Den lille risbollen
Marken 11, 55311195/55311155
Åpningstider: Alle dager 12-22.Publisert: 20.10.2014Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap