Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bryggen Tracteursted


TuristfelleMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 6 av 15
Prisnivå: Høy


Noen ganger er jeg gla for at jeg ikke er turist i Bergen. Da slipper jeg å stå i en kø som rekker helt ned til Ruccola restaurant for så å ta Fløibanen opp og kikke ned på et Bergen jeg knapt vet noe om. Turistene fraktes opp og ned Fløien i store grupper, aner jo ikke hva er hva. Siden guides man bort til knallharde benker på Fiskertorget for å spise mat som ingen lokale ville drømt om å spise. Nå kan jo det å være turist i Bergen være en høydare, med for eksempel bildesamlingene ved Lille Lungen som frembyr det ypperste i norsk kunst, hvor man etter å ha fått fordypet virkeligheten gjennom storslåtte malerier, tar en lunsj på Smakverket, mens man senere på dagen spaserer seg en tur rundt i Nordnesparken.

Bryggen Tracteursted serverer lunsj fram til klokka 16, før man klokka 17 går over til kveldsmenyen, en meny hvis priser kryper opp mot det astronomiske (385 kroner for reinsdyrfilet). Jeg møtte opp på Bryggen Tracteursted til lunsj. Vi gikk til disken for å bestille, bestikket, derimot, kom de med. Begge bestikkene ble gitt til min venninne, antakelig med tanke på at hun skulle videresende bestikket til meg. Service?

Jeg bestilte Braisert svinekjøtt i lefse med krydret saus og salat (85 kr). Lefsen var kald. Jeg kunne ikke kjenne noe til sausen. Tydelig at retten hadde ligget i kjøleren. Midt i lefsen var det svinekjøtt, mens på hver ende av lefsen var det kun salat. Retten Ferske blåskjell i øl eller cider (145 kr) trodde jeg først var et resultat av at noe hadde skjært seg på kjøkkenet. Sausen var særs beisk. Fargen på båskjellene var fin, ølsausen både lignet og smakte oppvaskvann. Brødet var ok.

De harde benkene ligner de benkene som man sitter på når man stikker innom en veikro langs E6. Veggplakatene som informerer turistene om tørrfisk-handelen i Bergen er særs lite dekorative. Jeg spurte en av servitørene om det middelalderske kartet som er malt rett på muren. Svaret var unnvikende.

Rundt oss satt kun turister. Jeg tenkte på alle de virkelig gode lunsjstedene de kunne ha besøkt: Bølgen & Moi, Ruccola, Eat, Zupperia, Kitchen & Table, Bare No 13, Soya. Og så havner man her i en traurig stue fullstendig uten sjarm og særpreg – til tross for at bygget er fra 1708. Vi bestilte Tilslørte bondepiker (95 kr) til dessert. Klasen av rips var uspiselig, og eplene inni smakte nesten ingenting.

Jeg synes synd på turistene som får oppleve noe sånt. Er det ikke snart på tide å støtte de gode spisestedene samtidig som man viser verden hvilke fantastiske restauranter som denne historiske byen kan oppvise?

Bryggen Tracteursted
Adresse: Bryggestredet 2, Tlf. 55336999
Åpngstider: Alle dager 11-22.Publisert: 04.02.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap