Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Solstrand Hotel & Bad


Gourmetbuffé – verdt hvert øreMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Middels


En av mine favorittvitser er som følger: På en tradisjonsrik trøndersk storgård, der alt foregikk på samme vis i århundrer, fødte husets frue en sønn. Denne sønnen var som trøndere flest, fåmælt. Faktisk ekstra fåmælt. Innen sønnen ble konfirmert, hadde han ikke sagt et ord. Så ble det feiret konfirmasjon. Plutselig, midt under festen utbrøt konfirmanten: - Ølet e lunkent!
Dette førte til stor oppstandelse, med tanke på at han ikke hadde sagt et ord i hele sitt liv. Foreldrene lurte på hvorfor han ikke hadde sagt noe før nå:
- Nei, ølet har vorre bra fram te i dag.

Skulle jeg kritisere noe ved lunsjbuffeen, så er det nettopp det at halvliteren (78 kr) var lunken, som en ekstra varm engelsk pint. Ellers kan nevnes at 2/3 av blåskjellene var tomme inni. Når det er sagt, er dette den beste buffeen jeg noen gang har spist, faktisk hakket over det man får på Alexandra Hotell i Olden. Grunnen til at buffeen på Solstrand er best, skyldes at man tør bevege seg litt utenfor det tradisjonelle og presentere noe jeg vil kalle gourmetbuffé.

Spesielt forrettene imponerte stort, både ifht presentasjon og smak. Jeg nevner slikt som skjeen med skalldyrsalat (smaksbombe), Reke- og krabbesalat var formet som en nydelig liten osteklokke. Røkt ørretmousse var saftigere på smak enn jeg er vant med. Finere tilberedt også. Den mest originale forretten var det lille glasset med varmrøkt hvalskinke, små biter hval i en kremet saus som avga en sterk smak av noe veldig vilt. Entrecôten var helt riktig stekt, det samme med Svinsteken med kjerne av svisker. Foccacia-brødet av oliven og tomat, smakte enda bedre enn det så ut. Nydelig saltrand rundt brødet førte til at jeg forsynte meg flere ganger med brødet – noe jeg nesten aldri gjør. Brosmen var litt tørr, men smaken var allikevel ok+.

Jeg gikk fram og tilbake til det staselig oppdekkede bordet, cirka 10 ganger. Når det gjelder buffé forsyner jeg meg kun med én eller to ting i gangen. Ingen smaker som ikke hører sammen skal blande seg. Jeg kom plutselig på en buffé jeg spiste på Ciragan Palace i Istanbul, på byens fineste hotell, hvor man serverte russisk kaviar og andre utilgjengelige godsaker. Men det vi fikk på Solstrand var faktisk enda mer spennende.

Servicen på Solstrand er unik. Vi møtte opp en time for tidlig og ble straks tilbudt kaffe i en av de tradisjonsrike salene. Vi ble sittende i Hødnebø-salen, leste dagens aviser og så utover fjorden og de vakre plenene. Jeg merket at her og der stakk det opp tuster av vår.

Da vi spiste, var salen nesten full. Jeg så på konferansedeltakerne som med forventningsfulle blikk forsynte seg. Ingen bestilte vin eller øl. Det er synd, denne maten fortjener bedre. Det som slo meg denne fredagen, mens vi satt og koste oss med fantastisk mat, er at nordmenn egentlig ikke liker å sitte og spise. Innen en time var alle som hadde kommet til første bordsettingen borte. Dette med å spise og konversere, er fremdeles uvant; vi skynder oss å få i oss maten for så, en smule befridd, smette ut i friluft. Jeg så grupper spasere befridd rundt i friluft inne på Solstrands enorme parkanlegg.

440 kroner for en buffé på Solstrand er rett og slett billig. Jeg vil anbefale folk til å ta turen, kun for matens skyld. Da er det viktig at man bestiller på forhånd. Buffeen er først og fremst beregnet på de som overnatter, men ringer du, og det er plass i spisesalen, vil du oppleve en buffélunsj som man ikke kan oppvise noe sted i Bergen by. Tenk på det dere som ironiserer over små steder.

Solstrand Hotel & Bad
Solstrandvegen 200, 5200 Os, Tlf. 56571100
Åpningstider buffélunsj: Man-lør. 12-15, Søn. 13-15.


Publisert: 11.02.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap