Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
HEM Bar – Soup Restaurant – Sandwich Shop


Blant 60-tallets respatexbord, hårtørrere og minifjernsynMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


I desember 2014 startet imidlertid HEM opp i Teatergaten 14, i kjølvannet av suksessen med søsterkafeen Ferdinand på Engen.

Dersom man ser på møblene og ikke minst alle bruksgjenstandene, er HEM en retrokafé. Ja, for dette er en kafé mer enn en restaurant. Likevel, når et sted serverer både suppe, ostefat og fem ulike typer sandwicher og, samtidig skiller seg positivt ut, er det verd et besøk - spesielt hvis man liker å ta seg et par eksotiske øl.

Servicen er preget av dansk hyggelighet og ekstrem entusiasme. Danskene er kjent for å være hyggelige, samtidig som de er, ved nærmere bekjentskap, også kjent for å komme med noen stikk. Det er forsket på dette. Nordmenn er kjent for å mangle høflighet, men er derimot veldig forsiktig med stikk. Denne danske servitøren vår var et funn. Kun hyggelig, ingen stikk. Man blir i godt humør av henne, det merket vi også andre gangen vi spiste der. Eieren er også enormt positiv, og vet hva han holder på med.

Stedet er som sagt retro. Her befinner man seg blant 1970-tallets sterke farger, 60-tallets respatexbord, hårtørrere, minifjernsyn, plastpynt og musikkanlegg. Direkte stilig er det ikke, men stedet oser av sjarm og interiør-humor.

Jeg pleier fort å få en følelse av om jeg trives på et sted. Her kunne jeg sittet hver kveld og gradvis kommet meg gjennom det imponerende ølassortissementet.

Så var det maten da. Gulrotsuppen (99 kr) var rett og slett for vassen. Veldig lite smak, med en følelse av sunnhet. Vi saltet suppen, men denne hadde først og fremst trengt å bli kremet. Alle sandwichene som vi har spist, derimot, var av ypperste kvalitet: Min venninne mente at Salami, manchego og balsamico glaze (109 kr) var den beste. Jeg klarte ikke å bestemme meg for om Parmaskinke, taleggio, pesto, valnøtt og honning (109 kr) var den beste, eller om det var Røkt laks, hummus og sennepsdressing (109 kr). Alt var usedvanlig velsmakende og rimelig. Dette er prismessig langt under det man betaler på for eksempel Kaffemisjonen – og like godt.

En annen dag,lørdag formiddag, ble vi sittende i de oransje stolene mens vi pløyde gjennom helgeavisene. Jeg så ut mot det monumentale Sparebankbygget. Det er aldeles enormt. Bygget var mye penere da fasaden bare var svart og utilnærmelig. De oransje platene som er kommet til, ville ha passet bedre på HEM, der man satser på farge og glede. En bankbygning skal utsondre makt, utilnærmelighet og ærefrykt. Når bygget ferdigstilles vil det nok bli mange ansatte som tar lunsjen sin på HEM. Jeg som bor i nærheten har allerede funnet mitt nye stamsted.

HEM Bar – Soup Restaurant – Sandwich Shop
Teatergaten 14, Tlf. 46320817
Åpningstider: Søn-tors. 12-01, Fre-lør. 12-02.30.
Publisert: 26.05.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap