Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Fjord Fusion


Når kontordamen tar overMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høyDet begynner (juni 2015) å flaske seg på Zachariasbryggen – bokstavelig talt. Utvalget vin og musserende på Fjord Fusion var rikholdig. ”Zachen” har lenge vært et trist sted, hvor bare deler av det enorme etablissementet har holdt åpent. Nå er det restauranter i både første, andre og tredje.

Fjord Fusion er bygd opp av lyst og kraftig tømmer, med noen fargerike & behagelige skinnsofaer. Det kunne, dersom skinn, tre og glass, ikke var så proft satt sammen, sett gammelmodig ut. Fjord Fusion ser heller avantgarde ut. Lysekronen av ekte reinsdyrhorn midt i lokalet, er en detalj alle vil huske. Et flott uttrykk for byens nordlige beliggenhet. Turistene vil elske denne.

Utsikten er som de selv skriver på nettet, blant byens ”desidert beste”. Så lyst var det å sitte ved vindusbordet og se utover Byfjorden, at vi flyttet på oss, inn i de indre gemakker. Det var helt i orden ifølge vår frodige servitør.

Spisesalen er virkelig svær, og man kan sånn halvveis holde et øye med kokkene og servitørene bak en disk som kanskje kunne vært gjort mer tiltalende. Skal man stille ut flasker, må det gjøres nennsomt, og helst mange, ikke bare noen få enslige sjampisflasker. Ellers virket alt på Fjord Fusion stødig og gjennomtenkt.

Menyen flørter med det japanske kjøkken. Jeg gikk for Skivet indrefilet med teriyakisaus og ovnsbakte rødbeter (189 kr), en smårett som ikke var større enn en forrett. Smaken var aldeles herlig, men kjøttet ørlite seigt. Kombinasjonen rødbeter og indrefilet var perfekt. Tanken er at man skal dele på smårettene. Servitøren anbefalte to på hver. Da er man fort oppe i 350 kroner per pers. Det er for dyrt. Delekonseptet er som regel noe restaurantene foreslår for å tjene ekstra. I praksis fører det til at man blir sittende å snakke om mat resten av kvelden, og de seinspiste damene blir bare sure på mennene som gafler i seg. Min venninne var veldig klar på at hun skulle ha en rett for seg selv. Schnitzel Sandwich (149 kr) er det nærmeste man i denne byen kommer en ekte wienerschnitzel. Wienerschnitzel er en av mine favorittretter. Bølgen & Moi serverte denne retten en stund. Jeg savner den daglig. Derfor bestilte også jeg en Schnitzel Sandwich. Denne besto av oksekjøtt, ikke det vanlige kalvekjøttet. Foccaciabrødet var deilig, men oksekjøttet ble litt for tungt og avga for lite smak.

Vår servitør var fantastisk. En person som hele tiden gir av hele seg, konkluderte min mor. Hver gang hun kom bort til bordet, oppsto det noe morsomt og vi begynte alle å le. Hennes selvironi og humor smittet. Jeg begynte å glemme at jeg hadde vært gjennom en ytterst kjedelig dag på jobben. Noen ganger var det litt vanskelig å få hennes oppmerksomhet, men morsomt ble det, hver gang hun kom. Plutselig utbrøt hun: - Dere får ha meg unnskyldt. Skjønner, jeg er kontordamen, servitøren er forsinket.

Vi sa vi var storfornøyde (som vi også var.) Hennes innhopp var akkurat som når man på skolen får en vikar helt uten lærererfaring, men som vha sin spicy personlighet og mangel på distanse, gjør de traurige skoledagene til en veritabel fest.

Hjemmelaget is (89 kr) besto av tre kuler store som et middels egg. Nydelig presentert på et avlangt fat. Lychee-kulen smakte lite, vaniljekulen var deilig mens fiolblomst-kulen var mektig og innovativ – både på smak og farge.
Fjord Fusion
Torget 2 (Zachariasbryggen), Tlf. 55553155
Åpningstider: Man-tors. 12-22, Fre-lør. 12-23, Søn. 12-22.

Publisert: 19.06.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap