Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Teras Restaurant & Bar


Global tyrkerMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Rimelig


Teras er en tyrkisk restaurant som også serverer mat fra middelhavet. Slik fikk vi det forklart. Men menyen frister med enda mer enn retter fra middelhavsregionen; til og med retter som Fajitas og Vårruller var å finne på menyen. Da snakker man ikke lenger om middelhavet, men om hele verden.

Med andre ord dette er et kjøkken som tilbyr det meste. Personlig ville jeg foretrukket en ren tyrkisk meny, men når restauranten befinner seg i Marken, midt i turistløypa; et steinkast fra Jernbanen og Bystasjonen, så satser man på å fange så mange som mulig.

Å starte ny restaurant i Marken, trenger ikke bli så lett. Ingen av de stedene som i det siste har startet opp i Marken 32, har overlevd. Yr, som til tross for fantastisk service, gikk dukken, det samme med peruvianske Miski, som i starten var lovende, men som etter hvert forfalt. Den store suksessen var den indiske, som, til tross for arrogant service, serverte nydelig mat – inntil det skjedde økonomiske uregelmessigheter og noen få kunder fikk tappet kontoene sine.

Tilbake til Teras. Menyskiltene utenfor lovet ikke godt: Skrift og layout er ekstremt hjemmesnekret. (Det er nå forresten blitt rettet på.) På vei opp trappen virket det hele uferdig. Først idet jeg steg inn, så det bedre ut. Stilen er enkel og maskulin. Mørkerøde vegger, svarte skinnstoler (som var der fra før av) og noen få nipsgjenstander her og der. Pent? Nei, men trivelig. Jeg merket at både min mor og min bror trivdes. Min venninne som elsker Tyrkia, særlig Istanbul, slo straks av en prat med kelneren. Han kom fra Antalya og tok seg god tid med gjestene – slik man gjør i Tyrkia.

Det mest oppsiktvekkende med Teras er prisene, spesielt prisene til lunsj. Hva sier du til Lasagne til 95 kroner eller Biff gulasjsuppe til 89 kroner? Panert kyllingbryst koster 119 kr. Sistnevnte var laget av farse. Det burde man ha holdt seg for god til. Det er kun på veikroner slikt fremdeles er akseptabelt. Jeg valgte Tyrkisk Tapas (199 kr) fra den vanlige à la carte menyen. Det viste seg å være et meget godt valg. Jeg innrømmer at jeg trodde Tyrkisk Tapas ville bestå av tyrkiske forretter, såkalte mezer, men besto av en liten tallerken gulasjsuppe, kylling og biff på spyd, to vårruller, salat og ris. (Mezene er der hvor det tyrkiske kjøkkenet virkelig glimter til. Hovedrettene pleier å være mer middels.) Kyllingen var deilig, på høyde med det man får i Tyrkia, resten var ok. Suppen var som en sterkt krydret kjøttsuppe. Biffstykkene i suppen var gode. Sjokoladekaken (75 kr) som jeg bestilte på deling til en småspist familie, kom som to svære stykker. Da kelneren så at flere viste interesse, kom han med fire tallerkener og fire gafler. Kaken var uspennende, men likevel pluss for fantastisk service.

Skal Teras greie seg, så vil det være på grunn av det fantastiske prisnivået. Dessuten var servicen godt over middels. At stedet er, manglende estetikk til tross, trivelig og upretensiøst, vil også trekke mennesker. Jeg håper det går bra. Jeg trivdes på Teras.
Teras Restaurant & Bar
Marken 32,Tlf. 47257189
Åpningstider: Alle dager. 11-23.
Publisert: 18.06.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap