Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Marg & Bein


Tradisjonelle retter med ny vriMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels


Da vi ankom Marg & Bein, var støynivået på høyde med en sliten nattklubb. I likhet med en nattklubb var det et evig dunk dunk fra musikken, en musikk som passet særs dårlig til stedets rustikke stil. Etter hvert viste det seg at dunkemusikken ikke var det store problemet, men støyen fra et bord der gjestene ropte til hverandre, den ene mer opptatt av å overdøve den andre. Da en av dem begynte å trampe hardt mot gulvet, ba servitøren dem om å dempe seg. Men bråket bare fortsatte, godt hjulpet av en aldeles elendig akustikk.

Det er sjelden at et restaurantbesøk er blitt så ødelagt av andre gjester. Ikke klarte man å prate med hverandre og ikke klarte man å nyte omgivelsene. Ethvert forsøk på egen konversasjonen ble avbrutt av rop og høylydt prat. Aggressivt og ødeleggende var det.

Marg & Bein er ellers en spennende restaurant. Matkonseptet; tradisjonelle råvarer med ny vri, minner om ”Bare på 13”. Jeg bestilte Margbein, kapers, syltet agurk, hasselnøttvinagrette og toast (128 kr) til forrett. Min venninne påsto at hun hadde gode minner fra barndommens margbeinmåltid: - Intens og kraftig smak, påsto hun. Det jeg fikk er vanskelig å beskrive. Smak og konsistens er kanskje best beskrevet gjennom ordene ”flytende flesk”. Margen smakte lite. Min venninne påsto at margbeinet fra barndommen var saltet og hadde ligget i lake. (Det kunne kanskje vært en idé med denne forretten?) Ellers var tilbehøret til margbeinet gjennomtenkt slik at forretten kan karakteriseres som interessant. Okseflanke, linser, salsa verde-smør (245 kr) var kveldens definitive høydare. Siden på oksen var mør og helt riktig stekt. Perfekt tilbehør framtryllet en smak jeg kommer til å lengte etter. Min venninnes Svinenakke (215 kr) inneholdt mer flesk enn jeg tidligere hadde opplevd når man bestiller svinenakke. Igjen var tilbehøret (spinat, kål), som i seg selv ikke virker særlig spennende, meget vellykket. Nydelig sjokoladekake (94 kr) med ekstremt syrlig blodappelsinsorbet trekker også opp.

På Marg & Bein leker man med norske interiørtradisjoner. Her finner man digre melkespann, opulente vinballonger, syltetøyglass og shabby chic furubord. De tørkede blomstene på bordet gjenoppvekket min relativt lykkelige barndom på bygda. Jeg tenkte at dersom akustikken hadde vært bedre og, ikke minst, gjestene hadde oppført seg, kunne dette blitt en kjempekveld. Men med et slikt aggressivt støynivå måtte man, kvelden igjennom, kjempe med sin irritasjon.

Servicen var preget av korrekt tilbaketrekning. Med det mener jeg at hver gang man ville spørre om noe, så var servitøren på vei bort. Akkurat denne kvelden forstår jeg godt hvorfor de nærmest intuitivt trakk seg tilbake.

Prisnivået på maten er mer sympatisk nå enn da stedet het Hanne på Høyden. (Selv om Hanne laget meget god mat.) Vinprisene er litt stive; 485 kroner for en østerriksk grüner veltliner , deretter er det meste på rundt 600 kroner. Men 45 kroner for en 0,33l Hansa-øl, det er storartet!
Marg & Bein
Fosswinckelsgt. 18,Tlf. 55323432
Åpningstider: Man-tors. 11-22, Fre-lør. 11-23. Søn. Stengt.
Publisert: 25.07.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap