Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Dr. Wiesener


Tradisjonelt og godt



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Idet vi ankom en torsdag i tretiden, sto det ”Reservert” på de fleste bordene. – Er det noe ledig? spurte jeg damen bak bardisken. Hun så unnvikende på oss. Svak start, tenkte jeg. En av gjestene sa at jo da, de fleste reservasjonene er kveldsreservasjoner. Merkelig. Det første budet til de som driver en restaurant, er jo å ønske gjestene velkommen.

Den behjelpelige middagsgjesten satt og leste Klassekampen. Passet bra. Stedet fremsto som folkelig, med en eim av rullings og radikal klassekamp. Lunsjmenyen som varer fram til klokka 16, var svært liten og gammeldags. Jeg bestilte Saltkjøttsuppe ( 95 kr). Jeg har opp gjennom barndommen spist noen forstemmende porsjoner av denne retten, som ofte besto av ukens oppsamlede rester. Dr. Wiesener sin kjøttsuppe var aldeles nydelig. Sterk og salt. Fine kjøttbiter og ingredienser så sunne som Grete Rohde på en god dag.

Flere restauranter i byen holder det tradisjonelle norske kjøkkenet i hevd. Ikke alle er like vellykkede, men på steder som Pingvinen og Dr. Wiesener funker det utmerket. Min venninne gikk for Raspeballer (165 kr). Hun var meget fornøyd. Jeg syntes det var litt lite saltkjøtt. Kjøttet kunne også vært mer salt. Deilig kålrotstuing trekker opp.

Denne torsdagen kunne man velge mellom Panacotta (85 kr) eller Torta Caprese (85 kr) en hjemmelaget sjokoladekake servert med kirsebær- og timiancoulis og anismarinert ananas. Vi gikk for kaken. Jeg syntes ikke kirsebærsausen traff kakens smaksstrenger. Kompakt kake, nøktern på smak uten å være tørr.

Jeg likte interiøret på Dr. Wiesener, og den oktangulære (åttekantede) formen likte jeg enda bedre. Det er et nydelig bygg. Bordene og stolene er moderne og gjennomtenkte. Jeg hadde en formening om at stedet var mye mer slitt og tradisjonelt innredet. Stedet gir faktisk et løft. Ettersom servicen ble stadig bedre og bedre, må jeg si at jeg ble lettere imponert.
Dr. Wiesener
Nye Sandviksvei 17A, Tlf. 41625969
Åpningstider: Man-tors. 13-01, Fre-lør. 13-02, Søn. 13-01.




Publisert: 25.07.2015



Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap