Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Roll & Rock bar og diner


Den amerikanske drømmenMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels


Sist jeg besøkte Roll & Rock, for flere år siden, var stedet virkelig ingen begivenhet. Lite & trist og litt ubestemmelig. Nå er stedet på høyde med de feteste dinerne i hele USA. Stedet brakte meg umiddelbart tilbake til Lorri’s diner i San Francisco, der jeg som relativt fattig student pleide å bestille en dobbel kyllingbryst til 9,50 dollar. Roll & Rock bar og diner er minst like fin og muntert stripete som Lorri’s, og enda mer kreativ, med sine sitteplasser inni 50-tallesbiler. Kjøkkenet laget som en sølvfargetbuss, er også råtøft. Man blir rett og slett i godt humør av interiøret.

Denne lørdags formiddag var det stappfullt ved samtlige utebord. Finværet hadde endelig inntatt byen. Det slo meg hvilket enormt areal Roll & Rock bar og diner nå rår over. Vi satte oss imidlertid inne, ålte oss ned i skinnsofaen. Når vi først hadde klart å smyge lårene under bordet, satt vi riktig så godt.

Inne på kjøkkenet var stressnivået meget høyt. En av kokkene ropte til kelnerne. Ventetiden på mat ville bli 40 minutter. - Pokker! Min venninne dro for å kjøpe helgeavisene. Jeg ble sittende og tenke på kokkeyrket. Det er få jeg mer unner høyere lønn enn kokker. 10-12 timer i varme kjøkken og delvis oppkavet atmosfære, burde borge for dobbel lønn. En av kokkene var ble frustrert over servitørene som hadde problemer med å finne de riktige bordene. Jeg syntes synd på servitørene. I 30 minutter fulgte jeg dem springe fram og tilbake. Jeg så at de virkelig var presset og virkelig gjorde sitt beste. Irettesettelsene tok de på en slik måte at jeg fikk dyp sympati.

Etter kun en halvtime kom maten på bordet. Min Angus Bacon Cheese burger (219 kr) smakte ok. I og for seg smakte ikke kjøttet fortreffelig, selv om det var saftig, men chipsene var crispy utenpå og myke inni, så samlet sett, sammen med saus, chips og salat, smakte burgeren fortreffelig. Min venninne fant sin BBQ Pulled Pork til sympatiske 139 kroner litt tørr. Hun savnet mer saus og mente at tahini-saus ville gjort susen. Brødet var mykt, godt og søtt. Dagens kake, en ostekake av lime og sitron (89 kr), ble rett og slett for syrlig. Når kremen i tillegg var tynn, ble vi slitt skuffet. Isen som kom med, var kjempegod.

Til tross for et aldri så lite forbedringspotensial matmessig, er jeg alt i alt svært imponert. Ikke visste jeg at stedet er blitt så stilig, stilig i sin optimistiske amerikanske retrostil. I tillegg ble jeg imponert over hvor bra servitørene behersket presset.
Roll & Rock bar og diner
Skostredet 14, Tlf. 46500965
Åpningstider: Man-tors. 11-01, Fre-lør. 11-02, Søn. 12-01.
Publisert: 25.07.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap