Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Ferdinand på Engen


Øl & pizza & varm 70-tallsatmosfære



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Rimelig


Ferdinand på Engen er blitt en svært populær kafé. Men skal Ferdinand på Engen bli en kafé på høyde med de beste, for eksempel på nivå med nabo, Café Opera, er de nok nødt til å utvide sitt matrepertoar. Begge gangene jeg har vært der i sommer, på kveldstid, har det kun vært rundt åtte pizzaer å velge mellom. Ellers, i hvert fall på dagtid, frister de med sandwich og toast. De har også burgere på onsdager til overkommelige 99 kroner. Pizzaen er imidlertid meget god, både Bacon (149 kr) og Pepperoni (149 kr) smaker nesten like godt som tynnpizzaene på Kafé Spesial. Det sier ikke lite. Siste gangen var imidlertid pepperonien noe brent ved kantene; en rand på rundt 1 cm var svart og sotete, og fikk meg til å lure på om det skyldtes dårlig bemanning. En stund sto det fem stykker i kø uten noen bak disken. Men vips så var det en trevlig svensk servitør der. Og fordi han var just precis så trevlig, glemte man ventingen.

Ferdinand har ikke så mange interiør-rariteter som søsterrestauranten rundt hjørnet, HEM. Men selv om man ikke finner så mange hårtørrere, minifjernsyn, plastpynt og musikkanlegg fra det eksperimentelle og plastbefengte 70-tallet, er stedet med sine teak og respatexbord og sine nuppete sofaer virkelig en retro-opplevelse. At dette er spesielt fint, er vel ikke poenget, poenget er at dette gjenspeiler norske hjem på 60- og 70-tallet, og menneskenes utopiske drømmer om en moderne fremtid. De som på den tiden hoppet av framtidsdrømmen og gikk for antikviteter har sikkert ikke angret. Artig og minnerikt (særlig for oss som var barn på den tiden) er det.

Hvis det er én ting jeg vil fremheve ved Ferdinand, som får meg til å lengte hver gang jeg passerer forbi, så er det 1664, et lyst & lett hveteøl (0,33=68 kr), lett og med en deilig sitrussmak. Utvalget øl er bra – selv om prisen blir høy når man går for de mer spesialiserte ølsortene, og bakplassen er stedet å sitte dersom kveldstemperaturen kryper opp mot uoppnåelige 18c.
Ferdinand på Engen
Engen 24, Tlf. 91111885
Åpningstider: Søn-tors. 15-01, Fre-lør. 12-02.




Publisert: 25.07.2015



Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap