Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bastant


Matpoesi



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels-lav


I Bergen er det slik at det skal lite til før man havner utenfor sentrum. Å komme seg opp til Bastant i Stølegaten, føles som en utflukt. Er man først framme, angrer man ikke.

Vi fant oss et trivelig hjørne foran baren. Det er mange hjørner, mange krinkelkroker å gjemme seg bort i. Litt for enhver smak, så å si. Og det ligger bøker strødd strategisk plassert overalt. Jeg begynte å lese i en norsk oversettelse av de amerikanske beatpoetene. Inspirert av disse poetene, skrev jeg selv et dikt som jeg kalte Beatpoeten. Slutten går slik:

Oppgitt
som en hjemvendt soldat
røyker han stoff på gutterommet
og dykker ned i Tipitaka
for å samle ammunisjon
til sine retningsløse begjær

Hele atmosfæren på Bastant er poetisk. Det er et sted som stimulerer til kreativitet. Her jobbes det for at gjestene skal føle seg avslappet og velkommen. Etter å ha bestilt ved disken, sa den engelske servitøren: - Sit down, relax. You can pay later.

Croque Senor (159 kr), toast, ost og chorizo, smakte sterkere enn alle de croquene jeg har spist i Frankrike. Grunnen til det er at man på Bastant brukte chorizo i stedet for skinke. Min venninne mente at hun aldri hadde spist en bedre salat enn Pork Salad (169 kr). Den var deilig, men litt lite kjøtt, syntes jeg. Fiken skapte en eksotisk søtsmak som gjør at man vil huske nettopp denne salaten. Det beste av alt var suppen: Sweet Potato w/Peanuts (99 kr). For det første er utseende på suppen slik at om man fra før av er ganske mett, som jeg var, så blir man sulten ved synet. Smaken kunne minne om sataysaus, men mer subtilt, med en tung ettersmak av krydder. Jeg visste jo at stedet er kjent for sine supper, men at det smakte så godt, se det hadde jeg faktisk glemt.

Vi ble sittende og bla i diverse bøker mens vi hørte servitøren konversere med gjestene. Det slo meg at en servitør faktisk kan ha enorm glede av jobben. Er man interessert i gjestene, kan man, på et sted som Bastant, returnere hjem på kveldene, sliten og tilfreds, sydende av selvtillit, med en indre jubel. Og gjestene, slike som oss, trasket fornøyd hjemover, med en behagelig metthet og med ”beatpotetenes” strofer surrende i skallen.
Bastant
Stølegaten 8A, Tlf. 95276 940
Åpningstider: Man-ons. 11-23, Tors-lør. 11-01, Søn. 11-23.





Publisert: 26.07.2015



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap