Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Yang Tse Kiang (2015)


UinspirertMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Middels


Yang Tse Kiang er en av byens aller eldste restauranter. Her begynte det store eventyret med kinamat. Og godt var det, så godt at da jeg på begynnelsen av 1980-tallet flyttet til byen, var Yang Tse Kiang på Torget nesten alltid smekkfullt.

Dessverre har stedet blitt liggende etter. Ja, etter dette besøket vil jeg påstå at det har gått nedover. Sammenlign Yang Tse Kiang i dag med Soya. Man skjønner da at det ikke bare er norske restauranter som har hatt en eventyrlig utvikling.

Det startet ok. Vi bevegde oss opp sidedøren til Torget 3 og steg inn i andreetasjen. Ettersom det var flere år siden jeg sist har spist der, merket jeg at de den røde dragetapeten i stoff var forsvunnet. Det eksotiske og litt overdrevne interiøret var nå erstattet av et litt kjedelig design. Konferansestoler sammen med svarte skinnstoler menget seg dårlig med hverandre. Servicen var i starten entusiastisk, men med ny kelner ble det hele svært formelt.

Jeg begynte med Sprøstekte kongereker (85 kr). Min venninne knasket på Rekechips (35 kr). Dersom man bestiller slike retter, de helt vanlige rettene, vil det gå bra. Men denne gangen dristet jeg meg utpå og bestilte Kylling ”Gongbao” på Szechuanvis med peanøtter (sterk) til 169 kr. Kyllingkjøttet minnet meg om farse. Sausen, som ikke var så veldig sterk, inneholdt altfor mye eddik. Smaken ble ekstremt sur. Skal man bruke eddik i mat, må det balanseres med mye sukker. Jeg var glad da retten var spist opp. Jeg smakte min venninnes Stekt svineribbe spesial (189 kr). Jeg så at også hun slet med retten. Det var minst 60% flesk på svineribbene, som hun hadde skjært av og lagt i en haug. Jeg smakte på ribbekjøttet. Seigt og uspennende. Når jeg nå skriver denne anmeldelsen har jeg vondt i magen. Det er et dårlig tegn.

Det beste med måltidet var den fantastisk fine utsikten utover mot Bryggen og Torget. Forresten, bordene med glassoverflate dekorert med bokrygger, var fine. Jeg pleier å advare leserne om ikke å spise på Fisketorget, men denne gangen vegrer jeg meg for å anbefale Yang Tse Kiang. Det vil si, vil du spise på Yang Tse Kiang, velg de helt streite rettene. De har mange av dem. Skulle du være i det dristige og eksperimenterende hjørnet, velg da et annet sted.

Yang Tse Kiang
Torget 3, Tlf. 55316666
Åpningstider: Man-tors. 15-22.30, Fre-lør. 15-23, Søn. 15-22.
Publisert: 22.09.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap