Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Steaks & Burgers (Matbørsen)


Hvor er saltbøssen?Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Høy


Da jeg ankom Matbørsen ble jeg gående i ring i flere minutter inntil jeg fant min venninne trygt plassert på en av de stilige sofaene. Også hun hadde hatt problemer med å finne avdelingen Steaks & Burgers. Skiltet er stilig, men lite iøynefallende. Restauranten er plassert der hvor Chili før lå. Jeg er gla for byttet av restaurant. Matbørsen virker sterkere nå med et skikkelig steakhouse, et kjøtthus som vil konkurrere med slike som Harbour og Big Horn. Big Horn har aldri vært noen favoritt og Harbour har vært noe ujevn de siste årene. Når nå Steakers i tillegg har gått konk, har Steaks & Burgers alle muligheter på kjøttmarkedet.

Ettersom jeg for noen uker siden fikk utdelt en pamflett som reklamerte for Steaks & Burgers sin lunsjburger til 99 kroner, valgte jeg den. Det var en mindre variant av Juicy Blue (burger, rødløk, paprika og gorgonzola). Det sto ingenting om at denne var mindre, men ettersom burgeren virket litt liten, spurte jeg om det var nøyaktig samme som Juicy Blue på menyen til 175 kr. Jeg fikk da opplyst at lunsjvarianten er på 150 gram, mens de andre er på 200. Hm! Gorgonzolaen kvikket opp en ellers svært middels burger. Det positive var at selve burgeren er 100 % rent kjøtt, det mest negative er den totale mangelen på krydring. Både kjøtt og pommes frites kjentes fullstendig fritt for salt og andre krydder. Pommes fritesen kom i en stilig mini-frityr-kurv. Samme saltmangelen med Indrefileten av svin (200 gram) som kom i noe som, ut fra antallet små tallerkener, minnet om et sett med tapas.

Problemet med at en rett deles i små enheter, er at man smaker ingrediensene hver for seg. Biffen kom på en varm lavastein-plate. Den var svært mør. Før man dynget på med salt, smakte det nesten ingenting. Når retten ble saltet, smakte det hele meget godt.

Indrefileten (200 gram) koster 280 kroner. Det er ikke rimelig. Når man i tillegg må betale 55 kroner for gratinerte poteter, blir det 335 kroner. Svindyrt - og det til lunsj! Husets sjokoladesoufflé med bær, krem og italiensk is (99 kr), var virkelig deilig. Tiramisuen ble for mye kake og for lite mascarponekrem. Ikke på høyde med Leone di Mares ekstremt smaksrike Tiramisu.

Da vi ankom Steaks & Burgers rundt klokka 14, var det 1/3 fullt, da vi dro rundt ¼ fullt. Lokalet (Matbørsen) er deilig og avslappende. Det er alltid noe nytt å feste seg ved. Denne gangen ble jeg sittende å se på Axels Revolds glinsende brune hester.

Servicen på Steaks & Burgers var middels. Vanskelig å få tak i servitørene og litt språklige problemer - men absolutt hyggelige. Den ene servitøren vår var rolig og vennlig og litt språklig usikker straks man beveget seg utenom menyen, den andre kvikk, men kanskje litt for bråkjekk. (Gjester liker dårlig at servitørene bruker dem som middel til selv å ha det litt gøy.) Men ingen antydning til å være sur eller tverr.

Jeg hadde håpet at Steaks & Burgers ville høyne nivået på byens stekehus. I realiteten ligger stedet nok sånn cirka på nivå med Harbour. På Steaks & Burgers serverer man en del kjøttretter som man ikke får på så mange andre steder. For eksempel Lammerygg. Dessuten har de et lokale mange andre bare kan drømme om. Jeg tar gjerne en lunsj der igjen, men da håper jeg poteter og biff samlet sett ligger under 300-kronersgrensen.
Steaks & Burgers (Matbørsen)
Vågsallmenningen 1, Tlf 02677
Åpningstider: Alle dager. 11-23.Publisert: 21.09.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap