Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Los Tacos


En meksikansk nyvinningMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Rimelig


En gang i tiden holdt meksikanske restauranter på å bli det helt store. Jeg husker i Paris for en del år siden da det dannet seg lange køer på populære meksikanske restauranter. Det finnes også meksikanske gourmetrestauranter: Jeg besøkte Rosa Mexicana i New York, en restaurant som kunne hevde seg, rent matmessig, med de beste upscale-stedene.

Bergen har for tida bare tre-fire meksikanske restauranter. Meksemat er helst å finne innenfor det norske hjemmet. Tipper at halvparten norske barnefamilier koser seg med taco på fredagskveldene.

Min venninne lager fantastisk god taco. Det er sjelden jeg spiser så god taco på restaurant. Heller ikke på Los Tacos. Stedet ligger akkurat der hvor man venter på flybussen. Opplegget på dette meget enkle spisestedet fortoner seg i starten som komplisert. De fleste blir nok litt forvirret: Første steget er å velge enten en ferdigrett eller bygge sin egen taco eller burrito. Vi laget vår egen. Andre steget er å velge kjøttet. Etter å ha valgt to tacoskjell til 9 kr per stykk, valgte jeg kyllingkjøtt til den ene tacoen (30 kr) og ”tacokjøtt” (kun 20 kr) til den andre. Man kunne også velge biffkjøtt (40 kr) og pulled pork (30 kr). Kyllingkjøttet så desidert best ut, og smakte også best. Det er rart, men ofte ser man om maten kommer til å smake bra eller ikke. Tacokjøttet så veldig finkvernet og tørt ut, og var det også.

Så får man bestemme et utvalg tilbehør. Mine to tacos kom på fabelaktige 78 kroner. Et krus Cola Zero koster 20 kr, altså til sammen 98 kroner. Det er usedvanlig rimelig. Mannen bak disken snakket ikke norsk og ble litt utålmodig da vi sto der og vurderte hvilket tilbehør vi ville ha. Det bør han bli vant til. Konseptet er nytt i byen, så det er bare å være tålmodig. Etter hvert ble han riktig så hyggelig.

Vi klatret opp på de harde, svarte sofaene. Det er plass til seks i disse. Ellers er det plass til rundt 18 på høye pubstoler. Alt er rettvinklet og spartansk, moderne og trendy er andre dekkende ord. Dette er et sted som nok appellerer mer til de som er 20 enn til de som er 40+.

Stedet, som markerer et slags norsktilpasset meksikansk matmøte, inneholder en del små svakheter. For eksempel gaffel var ingen steder å finne – før vi ba om det. Dessuten, ingen klarer å spise denne maten uten å søle. Hvorfor ikke tilby en enkel tallerken? Det ser ikke vakkert ut når det renner fra serviettene og utover bordet. Det trekker også ned at man ikke har noe dessertaktig å velge mellom.

Selv om de fleste nok vil være mette etter to tacos, bestilte vi en ferdig variant burritos på deling. Chipotle Chicken Burritos (109 kr) kom i en rull pakket inn i sølvpapir. Vi fikk mannen bak disken til å dele den i to, for så å bruke resten av det korte måltidet til å diskutere kvaliteten på råvarene. Vi kom fram til at råvarene, kjøttet, salaten etc. måtte karakteriseres som midt på treet.

Det positive med Los Tacos er at konseptet er nytt, prisene sympatiske og spesielt kylling-tacoen var god. (Min venninne var også fornøyd med pulled pork-tacoen sin.) Selve opplegget med det litt kompliserte Step 1, Step 2, Step 3 etc, fungerte etter hvert fint og er, til og med for en som meg, som spiser ute minst to ganger i uken, en nyvinning.


Los Tacos
Olav Kyrres gate 27, Tlf. 45200520
Åpningstider: Man-ons. 12-24, Tor- lør. 12-04, Søn. 12-23.
Publisert: 24.09.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap