Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)


På oktoberfest i BergenMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Selv om Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri ligger i Zachen er dette en restaurant jeg sjelden har hørt om. Da vi ankom en fredagskveld, var man midt i feiringen av en bergensk versjon av oktoberfestival.. Hvorfor ikke? tenkte jeg. Bergen er jo fra gammelt av en Hansaby og burde bli minnet om sine tyske tradisjoner.

Allerede klokken 20.30 var det livlig på restauranten. De fleste satt og skålte med sine digre ølkrus. Ettersom de serverte fra den vanlige menyen, syntes jeg at det var greit å teste stedet, til tross for at man plutselig var seg omringet av lederhosen og serveringsdamer i helt autentiske Sørtyske drakter. Det var livlig da livebandet spilte og jodlet sine tyske lieder, men da de dro opp ”Country Road”, tok det fullstendig av. En rekke bergensere (i lederhosen) spratt opp på bordene, og vi sang alle av full hals.

Prisnivået er litt høyt. Small fillet steak (220 gram) koster 319 kroner. Wienerschnitzelen 295. Hvit sjokolademousse skulle ha kostet 145 kroner, men de rotet det til og vi betalte kun 110 kroner. Mer enn det var den heller ikke verdt. Marengsen var for hard & tørr. Skal en dessert forsvare 145 kroner, må det være noe spesielt. Denne var helt alminnelig.

Wienerschnitzelen var svær og deler av den hang utover den svære tallerkenen. Smaken minte meg om de schnitzlene jeg har fortært i Wien. Dette var ekte saker. Den varme potetsalaten var også helt etter den genuine østerrikske oppskriften. En liten skål med grønnsaker så lite innbydende ut. Da jeg smakte på de syltede grønnsakene, var de meget gode, det var bare utseendet som skuffet. Min venninne var over seg over fileten (319 kr). Jeg smakte. Mørt, saftig og med chips som virkelig hadde blitt stekt helt riktig. De små skålene med tre ulike sauser gjorde retten enda mer interessant. Svært godt. - Du må gi en åtter, forlangte hun, nesten desperat i stemmen. Alt i alt er kanskje en åtter litt høyt, selv om både mat (delvis) og servicen imponerte. Servicen imponerte gang på gang. Her har man virkelig klart å få servitørene til å få gjestene til å føle seg vel. De var stadig bortom, og ikke bare for å få noen velfortjente nikk, men for å påse at vi hadde det bra.

Jeg merket ut på kvelden at jeg ikke er så folkelig. Det var litt gøy med seidelsvinging og lederhosen, men jeg lengtet i grunnen tilbake til min mer tilbaketrukne eksistens, foran en bok eller en pc. Jeg var i grunnen litt skuffet over meg selv. Folk hadde det virkelig fint. Det som imidlertid gledet meg var den gode, tradisjonelle maten, og, ikke minst, den fine servicen.

Lokalet har spektakulær utsikt, men ellers er interiøret ganske kjedelig. Litt frustrerende om man skal kalle restauranten ”Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri” eller ”Bryggeriet Restaurant & Bryggehus”? Uklarheter omkring navnet forhindrer at flere gjester kommer. Det er dumt, for dette stedet fortjener i grunnen mange gjester.

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri
Torget 2, Tlf. 55553155
Åpningstider: Tirs-tors. 15-22, Fre-lør. 15-23, Søn-man. Stengt.
Publisert: 20.11.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap