Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Anmeldelser
Dwell Gastropub


Forførende individualisme NB. Dwell er nå lagt ned.Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


På vei til Dwell Gastropub spaserte jeg gjennom Olav Kyrres gate. Jeg stoppet plutselig opp da jeg fikk øye på en ny kafé ved Ecco-butikken. Jeg tok en rundtur inne på Espresso House. Det var fullt. Maten var ferdiglaget, delvis pakket inn i plast. Alt virket gjennomtenkt, men ekstremt kjedete. Da jeg ett minutt senere entret Dwell litt lenger bort i gaten, virket alt så kjedefritt som det går an å bli. Jeg har ikke nødvendigvis noe imot kjeder, men det begynner å bli vel mange av dem i byen nå. Det tærer på individualismen og kreativiteten.

Hos Dwell er alt organisk. Stedet minnet meg i utgangspunktet om Cornelia, vegetarrestauranten i Fosswinckels gate, som stengte for flere år siden. Jeg blir alltid litt skeptisk til slike steder i tilfelle de skilter med colaforbud og lignende, og man enten må ta til takke med lunkent vann eller en eller annen fruktdrikk som yter vold mot maten. Ingenting av dette på Dwell. Jeg startet imidlertid lunsjen med en alkoholfri shot kalt ”flu” (35 kr) som ankom i den nydeligste gulfargen som fins. Deilig ettersmak av cayenne-pepper.

Etter en stund merket jeg at den toseteren jeg satt på, er bygd på en palle. Det er også paller langs veggene. Det høres fryktelig ut, ikke sant? Men det virker, sammen med resten av interiøret, helt ok. Toseteren så mer innbydende ut enn den var. Her fikk verken nakke eller skuldre mye hvile. Egentlig mangler jeg ord for dette interiøret, du får rett og slett ta turen, og tar du et måltid, vil du neppe angre. Jeg kan si så mye som at spisesalen har noe økologisk over seg; veldig mye treverk. En gråbrun vegg piffer opp en ellers ”eksotisk rustikk-stil”. Her finner man spennende hjemmekonstruerte lamper og en slik 1001-natt-seng som man kan hive seg oppå – noe som sikkert er lettere etter midnatt enn ved lunsjtid.

Jeg bestilte et glass Pepsi Max (40 kr) med altfor lite kullsyre. Pumkin soup (89 kr) hadde en mild og behagelig smak. Krutongene kjentes gjennomtrukket av sitron og avga en syrlig smak, som ellers ville gjort suppen for tam. Søtpotetdipen (79 kr) var lunsjens mest positive overraskelse. Sprøstekt marigold og deilig, mykt hjemmelaget flatbrød fusjonerte på en svært vellykket vis med søtpotetdipen. Spennende! Også Sandwich med svinenakke (110 kr), var vellykket, hvor man etter hvert merket at her hadde kokkene jobbet skikkelig med å sette sammen et større antall ingredienser for å trylle fram en smak som virkelig skiller seg ut.

Individualisme, nærhet til natur – uten å utsondre forakt for den allmenne smak. Det er som Rasmus Hansson skulle strekt ut en hånd til Siv Jensen – i det minste til Erna. Jeg ble delvis forført av Dwell og kommer garantert til å ta turen på kveldstid også. Servitørene virker selvbevisste, men har kanskje et aldri så lite forbedringspotensial når det gjelder entusiasme. De virket entusiastiske over maten og konseptet, men de manglet interesse for gjestene. Sistnevnte er faktisk det vanskeligste – spesielt dersom man vil fremstå original i samme slengen. Fullt klokka 14 tyder på at flere enn meg er blitt forført.

Olav Kyrres gate 39, Tlf. 94845554
Åpningstider: Tir- tor. 10-01. Fre. 10-03, Lør. 11-03, Søn 11-01. Man. Stengt.

Publisert: 23.11.2015      
Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap