Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Baker Brun - Telegrafen


Estetiske bruddMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels


Fasaden på telegrafbygningen er kanskje byens fineste. Og innenfor finner man nydelige detaljer. Spesielt når man ser opp, merker man at dette er vellykket nyklassisisme med norrøn touch. Ikke rart bygningen ble, på slutten av 1920-tallet, overøst med priser.

Synd i grunnen at estetikken på gulvplan ikke er like fantastisk. Når man ser på utstillingen av brød og kaker, virker det hele litt trøtt og fantasiløst. Ikke bare har man i løpet av de siste tiårene sett dette tusenvis av ganger, men det virker uinspirert. Man kan bare sammenligne Baker Bruns vareutstilling med Espresso House, og man vil måtte innrømme at sistnevnte oppleves langt mer appetittelig.

På Baker Brun går man bort til disken for å bestille. – Bare to sekunder, sa servitøren. Hun forsvant, kom tilbake og forsvant. To sekunder ble til to minutter. Jeg studerte brødmaten bak glassmontrene. Utvalget virket magert, og jeg begynte å lure på om vi bare skulle stikke, finne et annet sted å teste, men kom fram til at siden jeg aldri før hadde testet dette stedet, burde jeg spise her. Jeg bestilte Kyllingsalat m/brød (133 kr) og Toasted foccacia m/salami (69 kr). Kyllingsalaten var overraskende god. Her hadde man blandet ingrediensene med mye pesto. Alt smakte fortreffelig. Ut fra førsteinntrykket, fra den labre estetikken, overrasket det meg. Også toasten var vellykket, en god søthet fra tomatene og en balansert krydring bidro til å gjøre dette måltidet, rent kulinarisk, relativt vellykket. Det vil si vareutvalget, utenom brødmaten, er rett og slett for dårlig. Her burde man kunne diske opp med flere salater og samtidig servere supper og varmretter. Dessuten få det hele til å se mer spenstig og nytt ut.

Jeg ble sittende å se opp mot den fantastiske bården rundt taket, før jeg studerte et spennende maleri av en mann med hest. Kontrasten var stor, fra det middelmådige interiøret på gulvplan til kunsten fra oven.

Dessuten sitter man litt for ubeskyttet, sånn midt mellom alle butikkene. Kunne man ikke gjort noe for å verne kafégjestene mot alle de travle shopperne?

Vi avsluttet måltidet med marsipankake (Poteter) til sympatiske 49 kr og Sjokoladedrømkake (51 kroner). Når man kommer til kakeverk, var det lite å kritisere. Begge var kjempegode. Når avslutningen er vellykket, pleier anmelderen å mildnes. Likevel, Baker Brun i Telegrafen trenger en oppgradering, både i forhold til vareutvalg og estetikk, skal de virkelig kunne henge med i en rivende utvikling på kaféfronten.

Baker Brun – Telegrafen
Starvhusgaten 4, Tlf. 96613212
Åpningstider: Man-fre. 09-20, Lør. 09-18, Søn. Stengt.Publisert: 03.04.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap