Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Marg & Bein


God mat i kjedelige omgivelserMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


Dårlig start. Her ble vi stående en god stund før en av servitørene så oss og ba oss velge bord. Servicen, som var velmenende, ble aldri personalisert. Jeg tenkte at en restaurant som ligger utenfor løypen, bør ha noe som kompenserer. For eksempel ekstra god service. Det er noe som man for eksempel opplever på de bedre bygderestaurantene i Frankrike. Her minnet servicen litt om ”mann med mikrofon & manus”. Og så er det akustikken, da. Den er virkelig forferdelig - til og med på en kveld med bare tre bord.

Hva er det som Marg & Bein virkelig byr på? Maten. Maten er urnorsk. Ikke kan jeg skjønne at noen liker blodpudding. Deres Margbein spiste jeg sist var der. Det fristet ikke så veldig. Kanskje er jeg ikke helt bekvem med det kortreiste og urnorske? Vel, jeg elsker Bare Vestland, og jeg liker også Nr. 13. De er litt i samme sjangeren.

Pastinakk- og purresuppen (115 kr) var deilig: Fyldig, rund, fint presentert i en mini-jernpanne. Okseterrinen (145 kr) var også meget god. Alt tilbehøret hørte liksom organisk til smaken på terrinen. Svinenakke (265 kr) inneholdt altfor mye flesk – det gjorde den sist gang jeg spiste her også. Da kostet for øvrig retten 215 kroner. God smak, både på kjøttet (flesket) og skyen. De syltede blomkålene avga en aldeles frapperende ny og original smak. Den vil jeg huske. Halvhistorisk! Min venninnes Uer (255 kr) var meget behagelig og mild på smak. Gulrotpuréen må fremheves. Den var også såpass tynn at den fungerte som saus.

Vi ble sittende utover kvelden. Tre bord ble til to bord. Jeg kjedet meg. Ingenting spennende å hvile øynene, og gaten utenfor minner om kjedsomheten i forstedene. Min venninne fortalte om sin mislykkede 17. mai-feiring. Jeg syntes litt synd på henne mens jeg tenkte at det blir lenge til vi spiser her igjen – til tross for ok+ mat. Jeg kan ikke se at dette stedet har trekkraft nok. Er ikke dette et sted som bare kan bestå dersom de overgår sentrumsstedene i det øvre middels prissjiktet?

Vi ventet i en evighet før vi fikk bestilt Sjokolademoussen (125 kr). Den var formet som en iskule og var laget av relativt mørk sjokolade. God pasjonfruktsorbet.

I det hele tatt var maten jevnt over god, det var helhetsopplevelsen som manglet. Jeg så på tavlen over baren at demokratiske Tripadvisor rater stedet som nr. 16 av Bergens restauranter. Dersom man kun går for maten, er jeg ikke helt uenig. Dersom man går for helhetsopplevelsen, er jeg ganske uenig.

Marg & Bein
Fosswinckelsgt. 18,Tlf. 55323432
Åpningstider: Tirs-tors. 16-23, Fre-lør. 12-24. Søn. 14-21.
Publisert: 22.09.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap