Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
SJØ Seafood (Flesland Flyplass)


Forutsigbar sjømatMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg leser på nettet at det er en viss skepsis mot mat på norske flyplasser. Hva er galt med Peppes, O’Learys. Pizza Hut, Upper Crust, Sinnataggen, etc.? Ifølge verdensmester Bent Stiansen dreier denne maten seg hovedsakelig om sukker og fett. Nå spiste jeg på Kastrup i forrige uke, og ble heller ikke der så voldsomt imponert, verken av utvalg eller kvalitet på maten.

Jeg husker at det var en tid da man kunne spise på restauranten Four Seasons inne på flyplassen i Frankfurt - med én stjerne michelinguiden! Slik sett har det gått kraftig nedover med flyplassmat. Det man får i dag er først og fremst kjedelig kjedemat. Befinner man seg oppe i luften er man heldig hvis det blir mat i det hele tatt. Ikke som da Swiss Air serverte treretters med krystallglass og tøyservietter – til og med på økonomiklasse!

Restauranten SJØ ligger sånn midt i lokalet etter at du har blitt sjekket og, muligens, kroppsvisitert. SJØ ser ved første øyekast innbydende ut. Freshere og mer selvstendig utformet enn de restaurantene som man vanligvis besøker på en flyplass. Møblene er trehvite og man sitter høyt og ikke alt for komfortabelt. Skriften på veggen er skrytende og fantasiløs. Ærlig talt, disse setningene langs veggen er virkelig et lavmål rent litterært.

SJØ serverer sushi som kokkene selv har laget. Synd at jeg ikke fikk øye på sushien før etter måltidet. Sushi-eskene i plast var plassert litt bortenfor resten av det ellers nokså begrensede utvalget av fiskeretter og Brownies. Jeg bestilte en Skalldyrsalat til 189 kroner. Krabbekjøttet var saftig og velsmakende, men grønnsakene var tørre og kjøleskapskalde og avga svært lite smak. Rekesmørbrødet (149 kr) holdt atskillig høyere nivå. Jeg leser at noen har klagd på at SJØ har servert reker som har ligget i lake. Ikke disse i hvert fall. De var ferske. Brødet saftig. Rekesmørbrødet kunne vært servert hvor som helst, og fått anerkjennelse. De var kanskje ikke så gode som rekene på Theatercaféen i Oslo, men så serverer jo de verdens beste rekesmørbrød.

Jeg pleier å si til turister som besøker Bergen at så lenge man går for fisk, er man relativt trygg. I de fleste andre land kan fisk byttes ut med kjøtt. Fiskerettene pleier å bli middels utenfor Skandinavia. Til og med hos en av verdens beste kokker, hos selveste Pierre Gagnaire i Paris (tre michelinstjerner), skuffet fiskehovedretten.

Når vi nå først er inne på dette med michelinstjerner, er jeg skuffet over at verken Colonialen, Boha eller Bare på Hotel Norge ble nevnt i den nye michelinrestaurantguiden for Skandinavia. Etter mitt syn serverte disse tre – ja, Lucullus også - de gangene jeg har spist der, bedre mat enn enkelte av de som ble trukket frem.
SJØ Seafood (Flesland Flyplass)
Åpningstider: Man-fre. 10-21, Lør. 10-17, Søn. 10-20.Publisert: 23.09.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap