Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Classic Restaurant


Høy pris på BunnprisMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels


De fleste av oss forbinder lokalet til Classic Restaurant med Bunnpris. Hver søndag, hvis man manglet melk eller toalettpapir, smøg man seg, lett irritabel, langs hyllene inntil man ble stoppet av en uendelig kø av folk, lett fyllesjuke, som manglet vitale hverdagsting.

Nå som Classic Restaurant har tatt over, avgir dette lokalet en lett hangarfølelse. Stedet roper etter noen planter eller skillevegger slik at atmosfæren blir mer intimt koselig. Etter mitt syn gjenstår det mye på estetikken – selv om veggmaleriet av en ung kvinne med sterkt lakkerte negler, som poserer utfordrende foran Bryggen og Ulriken, både er spennende og stilig. Utførelsen er heller ikke dårlig. Ellers har lokalet, med sine retrofoto og oransje vegger noe latinamerikansk over seg.

Maten er basert på det beste av sesongens råvarer. Det vil bety at menyen må stadig skiftes ut. Det er vanskelig å hekte stedets meny til ett bestemt land. Jeg tenker i kategorien ”World Food”. Med andre ord, det er noe globalt over menyen.

Måltidet begynte meget lovende: Stekte reker med sucuc pølse (169 kr) er en av de beste forrettene jeg noen gang har smakt. Hadde rekene vært mer sprøstekte, ville dette vært en tier. De tyrkiske sucuc-pølsene passet bemerkelsesverdig godt til rekene. Smørsausen laget av smør og fettet fra pølsene, var historisk. Etter denne forretten gikk det dessverre nedoverbakke. Stekt torsk (259 kr) ble for tørt. Fisken i seg selv smakte godt. Skinnet var crispy. Lokket med nøtter og brødsmuler smakte også godt, uten å utfordre ganen slik som torskeretten m/urtelokk hos Marco Pierre White i London. En god saus ville gjort susen. Selve kjøttet i min venninnes Indrefilet (280 kr) var mørt. Smaken uklanderlig. Men også denne retten ble for tørr. Ostekaken (70 kr) hadde stått for lenge. Den var rett og slett harsk. Min venninnes Overraskelse (99 kr) besto av tre iskuler. Kjøpeis vel og merke. - Spennende smak, hevdet hun. Jeg smakte og sa meg enig.

Ellers er det mange gode ansatser: Porsjonene var svært store og rettene bar preg av en kokk med kreativitet. I det hele tatt var det noe sjenerøst ved stedet. Servicen bar preg av velvilje – selv om det til tider skortet noe på profesjonaliteten. Det at servitøren kommer bort til bordet og spør om vi syntes musikken er for høy, trekker opp.

Classic Restaurant startet opp for tre uker siden. Inntrykket er noe sprikende. Dersom de klarer å lage like spennende retter som Stekte reker med sucuc pølse, vil dette bli en vinner og en stayer. Samtidig er konkurransen knallhard. Skal prisene på forrett ligge rundt 150 og hovedrett over 250 kroner, er de inne i et prissjikt hvor gjestene forlanger svært mye. Senker de prisene, gjør lokalet litt mer koselig, samt serverer innovative retter ut fra sesongens råvarer, kommer i hvert fall jeg til å anbefale stedet.
Classic Restaurant
Nedre Korskirkeallmenningen 2, Tlf. 40055551
Åpningstider: Man-tors. 10-22, Fre-lør. 10-23, Søn. 11-22.Publisert: 22.09.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap