Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Olivia Zachariasbryggen


Men vi venter på Godot



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


Olivia har blitt en folkelig suksess. Tusenvis av turister passerer daglig forbi Zachen, og man spiser tusen ganger bedre på Olivia enn under de røde presenningene som de stakkars turistene blir forledet til å spise.

Vi hadde bestilt fire dager i forveien og fikk beskjed om at man ikke kunne reservere bestemte bord, men da jeg hintet "kanskje dette bordet?" fikk jeg beskjed om at det var booket.

Herlighet, for en logikk!!

Da vi ankom, ble vi plassert på et hyggelig hjørnebord i andreetasjen. Andreetasjen er diskret og fin. Fargene så deilige at man kunne overnatte. Utsikten mot Bryggen er spektakulær, i hvert fall på en blå og blekgul finværskveld. Servitøren som geleidet oss opp i andre, manglet elegansen som kommer av omsorg, mens servitøren som tok bestillingen var hyggelig, ja, nesten entusiastisk.

Det store minuset var tida det tok før maten kom på bordet. Jeg så meg rundt og merket skarp irritasjon i øynene til mine venner. Sein servering er en stor synd i restaurantverdenen. Det ødelegger stemningen og sender gjestene inn i en nedadgående spiral.

Vinprisene på Olivia er altfor høye og får brorparten til å gå for øl. Det burde de gjøre noe med.Maten er mer sympatisk priset.

Jeg begynte med en Calamari Fritti (105 kr) og fortsatte med Pollo e Parma (195 kr), begge helt akseptable retter. Det vil si kyllingen var godt over middels på smak; parmaskinken og soltørket tomat skapte et intenst velvære i munnen. Selve fileten var dessverre litt seig. Penne al Pollo Ubriaco (195 kr) var også akseptabel, ja akseptabel pluss. Tiramisuen (99 kr) har jeg nok smakt enda bedre.

Olivia er en slags kjede: 4 i Oslo, 1 i Trondheim og én i Norges peneste by. Dette er ikke et sted jeg, etter besøket, vil ivre for, ikke slik som Soya eller Bare-restaurantene, men Olivia er et sted som er litt over middels når det gjelder mat og estetikk. At det skulle ta så lang tid før maten kom på bordet, trekker virkelig ned.
Olivia
Torget 2
5014 Bergen
Tlf. 23115470
Åpningstider: Man-lør. 11-23, Søn. 12-23




Publisert: 04.09.2017



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap