Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Restaurant Nova (Hotel Norge)


Identitetsproblemer på Nova



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Høy


Ørjan Johansen vant Bocuse d'Or. Han er verdensmester i kokkekunst. Det er utrolig at Hotel Norge har fått fatt i en sånn svær fisk. Og som ordtaket går: det er bedre å være en stor fisk i en liten dam enn en liten fisk i en stor dam.

Lokalet i andreetasjen på Hotel Norge oser av skandinavisk enkelthet. Det er luftig og uhøytidlig, og gir mer en kantinefølelse enn en gourmet-restaurant-følelse.

Det blir for uhøytidlig, og servitørene virket litt i stuss: Hvor formelle skal vi egentlig være? Vår servitør var ikke spesielt formell, men hun var dyktig, lett å snakke med og ydmyk. Ydmykhet er sesam-ordet for at gjester skal trives. Og det gjorde vi, men er man nødt til å ha denne flanellskjortefaktoren absolutt overalt i Norge. Er det forbudt med stil? Må enhver ny restaurant være kledd i lyst tre? Er det samme interiørarkitekt bak hver bidige nyetablering? Frokostavdelingen er faktisk - rent fargemessig - finere og mer behagelig enn den rosa restaurantavdelingen.

Råvarene på Nova er helt, helt i toppsjiktet. Problemet er at smaken blir for tam. Det gjaldt ikke Råmarinert kamskjell (195 kr). Den ga en djup resonans i ganen. Jordskokksuppe med oscietra kaviar (295 kr) var spennende. Denne kaviaren er noe av det beste som et menneske kan smake på denne jord, men kombinasjonen ble for nøytral, for lite spenstig, spør du meg, og jeg har, til mange kokkers fortvilelse,spist på over 80 michelinstjernerestauranter.

Hvorfor kan ikke Ørjan Johansen ta den helt ut? Skilte med menyen han ble verdensmster på? Er man nødt til å borgerliggjøre det hele til det middelmådige?

Skinnstekt Lysing (325 kr) var nydelig presentert, perfekt stekt, men igjen, hvor var fyrverkeriet av smak?

Anmelderne i BT og BA kommer sikkert til å være over seg, og maten er jo meget god, men betaler man 1500 kr per pers for en treretter med drikke, er dette faktisk skuffende. Og kokkens mellomretter, hvor ble de av? En liten i begynnelsen, så sparebluss resten av måltidet. Vinprisene, derimot, er det lite sparebluss over. Ingen til under 650 spenn. Det er umoralsk og snobbete.

La nå ungdommen - som det nye konseptet på Norge legger så opp til - kunne bestille seg en flaske til 475 kroner.

Restaurant Nova
Hotel Norge
Åpningstider: Man-lør. 17-22.





Publisert: 04.07.2018



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap