Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Villa Blanca


Kongen av carbonara!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 14 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg har aldri spist bedre Pasta Carbonara. Det sier i grunnen ikke så lite, med tanke på alle feriene i Italia og alle de italienske restaurantene som har dukket opp og gått til grunne (på overraskende kort tid). Og så anmeldervirksomheten min, som varte i 16 år. Jeg må ha spist på flere hundre, og de fleste enten middels eller under middels. Er det for lett å starte en italiensk?

Men Villa Blanca er kongen av Pasta Carbonara (190 kr). Italiensk bacon, pecorino, egg og sort pepper. Enkelt. Men bedre enn dette får du ikke denne retten. Dessuten er foccaciaen som kommer med måltidet like godt som brødet på de aller, aller beste restaurantene i verden. Når også servicen er entusiastisk & inkluderende, kan jeg jo ikke annet enn å anbefale stedet, varmt.

Lokalet er mørkt, nøkternt dekorert. Men man sitter behagelig, meget behagelig Det er snart en sjeldenhet på restaurant. Her gir man mer og mer blaffen i gjestens komfort, spekulerer i høye stoler og håper at folk velter seg av så snart som mulig slik at nye gjester kan ta over.

Slik er det ikke når man sitter i de halvsirkelformede skinn-sofaene på Villa Blanca.

Når den utrolige sexy nattklubbvertinnen entrer ut på kvelden, oppstår en subtil opphisselse i spisesalen, stedet blir lett dekadent, forventningsfullt og man føler at man like gjerne kunne befunnet seg på et utested i New York.

Villa Blanca er et sted jeg kommer til å besøke ofte; det har noe noir-aktig som man ellers ikke finner i denne lett borgerlige byen. Jeg sier til meg selv: neste gang må jeg spise noe annet enn Pasta Carbonara. Men det går ikke. Og hvorfor det, egentlig? Stedet er jo kongen av carbonaraen.
Villa Blanca
Nedre Korskirkeallmenningen 1
Tlf 92028443
Åpningstider.
Man-tor. 11.30-23, Fre og lør. 11.30-02.30, Søn. 12-23.

Publisert: 19.08.2018Flere restauranter med
i Bergen:

Bare Restaurant & Bar på Bergen Børs Hotel

Bare Vestland

Colonialen (Kong Oscars gate)

Soya Restaurant

Villa Blanca

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap